I. Szigeti Sportvarázs

2005/06/03

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Budapest (Margitsziget)
2005-06-03
Hirdetés

I. Szigeti Sportvarázs - Kiírás

Budapest Főváros Önkormányzata első alkalommal rendezi meg a Szigeti Sportvarázs elnevezésű eseményét. A szervezők szándéka szerint a környezetvédelmi és sportnapok évről évre visszatérő programja lesz a szigetnek az iskolaév végéhez közeledve.
A meteorológiai előrejelzések szerint jó idő várható a hétvégén és ez esetben akár 50-60 ezer ember is megfordulhat a június 3-5. között rendezendő nagyszabású programsorozaton. Elsősorban a családokat, a diákokat várják az eseményre korhatár nélkül.
Azokat, akiknek életében a rendszeres testmozgás természetes és azokat is, akik még nem ismerték fel az egészséges és környezettudatos életmód jelentőségét. „Csak jöjjön, aki bírja”- szól egy helyütt az LGT dala és ez a mondat fokozottan igaz azokra, akik a sportért lelkesednek. Ez a 3 nap ugyanis elsősorban az ő örömüket keresi és erre épít. A Margitsziget szinte minden szegletében, összesen 16 pontján találkozhat az érdeklődő programokkal.
Közel 40 sportág vonul fel a közönség elé, a legtöbb oly módon, hogy ne csak nézni lehessen őket és szurkolni a versenyeiken, hanem testközelből megismerni minden fortélyukat. A szervezők szándéka szerint szinte mindenütt lehetőség nyílik az aktív bekapcsolódásra, az eszközök kipróbálására, arra hogy mindenki felmérje önmagát. Lehet majd alámerülni a Nemzeti Sportuszoda vizében és szakavatott oktatókkal ismerkedni a búvársport rejtelmeivel, de lehet gályaevezésben is próbálkozni vagy éppen részt venni a sárkányhajó regattán. A futók részére nyilván a maratoni váltó lesz a hétvége fő eseménye, a harcművészetek kedvelőinek a "full contact" Grand Prix, a meghívásos nyílt bajnokság, az ökölvívás barátainak pedig a régi idők hangulatát idéző szabadtéri box viadalok sora. Ezen a hétvégén premier is lesz, először lépnek közönség elé a strandbirkózók, úgy hogy birokra magyar!
Több év után megint Budapesten találkozik egymással a színészek és újságírók labdarúgó válogatottja. A színészek csapatában szerepel többek közt Nemcsák Károly, Eperjes Károly és Straub Dezső. A SZÚR mellett a Kovács Kokó István és Fábián László vezette olimpikonok csapat is összecsap a média kiválóságaival.
Az öröm szót többszörösen is aláhúzva ez a hétvége elsősorban a budapestiek, a családok, a gyerekek, a diákok sportolásáról, a mozgás semmi mással vissza nem adható élményéről szól. Ez azonban nem zárja ki, hogy ne találkozhassanak egykori és jelenleg klasszis sportolókkal is. Közönségtalálkozón vesz részt több olimpiai és világbajnokunk: Majoros István, Sike András, Polyák Imre, Gedó György, Kótai Mihály, Káté Gyula, Csongrádi László, Balogh Gábor, Földi Imre, Földi Csilla, Takács Mária, Nagy Róbert, Czene Attila, Rózsa Norbert, Szabó József, Pásztory Dóra, Fábián László, Kovács István, Kósz Zoltán, Komáromi Tibor, Gáspár Tamás, Hajtós Bertalan, Csák József, Güttler Károly, Kállai Ákos, Fülep Sándor, Újvári László, Vári Attila, Fodor Rajmund, Wichmann Tamás, Katus Attila, Madaras Ádám, Molnár Endre, Kőbán Rita. Szabó Tünde a szervezők sorait erősíti, Portisch Lajos sakk szimultánt játszik, Béres Alexandra bemutatózik, Illovszky Rudolf, Buzánszky Jenő, Kiprich József és Mészöly Géza pedig nyilván kutatja a szigeten felbukkanó labdarúgó tehetségeket.
A szervezők esélyegyenlőségi parkot létrehozva nyújtanak lehetőséget arra, hogy a fogyatékkal élőkhöz is közel kerülhessen a sport, mint élmény, de ugyanígy gondoltak a nyugdíjasokra, akik szintén megtalálhatják szórakozásukat a programok között akár sportolva, akár azon kívül is. Apropó szórakozás. A programot színesíti a Megasztár este és a David Merlini show a Szabadtéri Színpadon.
Igen lényeges annak hangsúlyozása, hogy a 3 napos rendezvény minden eseményére ingyenesen léphet be bárki.
Június 3. (péntek) - sportprogram
Június 4. (szombat) - sportprogram
Június 5. (vasárnap) - sportprogram
Környezetvédelmi programok helyszíni bontásban
Sziget térkép - helyszínenkénti részletes program
Triatlonnap - VIP futam, egyetemi bajnokság, diákolimpia
Előnevezések egyes rendezvényekre
Letölthető programok
A szervezők elérhetőségei

I. Szigeti Sportvarázs - Nevezés

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés