Új repülőroncs Hurghadán

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2006/01/17
Eddig még ismeretlen repülőgép roncsára bukkantak magyar búvárok Hurghadán. A roncsot az egyiptomi Hurghada tengerpartján a napokban új bázist nyitott Deep dreams búvárai találták. A bázis közelében fekvő, mindeddig ismeretlen repülőgép roncsot a helyi halászok információi alapján kezdték el keresni.
Hirdetés


A nem beazonosított roncsot szerkesztőségünk és egy általunk felkért vadászrepülő szerelő a képek alapján 99%-kal orosz Mig-21 vadászgép maradványainak tippeli. Pontos adatokat addig nem tudunk mondani, amíg élőben nem láttuk. A gép valószínűleg nagy sebességgel csapódhatott a vízbe, mert a részei bele vannak fúródva az aljzatba, és az alkatrészek is meglehetősen szétzúzódtak.
A weben talált információk szerint Hurghada környékén is voltak légiharcok, amiben több Mig tipusú repülőgép is lezuhant. A korallok sem igazán bírtak még megtelepedni a maradványokon, és a formák alapján is egyértelműen modernebb, mintsem világháborús gépre utalnak.
A roncs helye nem publikus, jelenleg csak a Deep dreams bázis búvárai tudják a helyét, velük lehet megmerülni a Hurghadában járó búvároknak.
Forrás: www.divecenter.hu
Hirdetés
Hirdetés