Menü

2006.06.23.     Hozzászólás 0

Nyári konzul segít a magyaroknak Splitben

Június 15. és szeptember 15. között ideiglenes konzuli ügynökség - a nyári szezonra kiküldött konzul - látja el a horvátországi Splitben a magyar állampolgárokkal kapcsolatos érdekvédelmi feladatokat - írja a Turizmusonline.

A magyar konzul, dr. Babity János tapasztalt, helyismerettel rendelkező, horvátul és angolul is beszélő szakember, aki a bajba jutott magyar állampolgárok problémáinak megoldásában lehet a horvát tengerpartot felkereső több százezer magyar turista segítségére.

A nyári konzul feladata csak a sürgős és gyors konzuli segítség biztosítása. Egyéb ügyekben magyar állampolgárok továbbra is elsősorban zágrábi nagykövetség konzuli részlegéhez fordulhatnak. A kihelyezett "nyári magyar konzul" kiküldéséről az ez év januárjában Budapesten megtartott magyar-horvát együttes kormányülésen született megállapodás. 

Sürgős esetekben a bajba jutott magyar állampolgárok a kihelyezett magyar konzult a +38 5-99-558-5555 mobiltelefonszámon érik el. A zágrábi külképviselet ügyelet telefonszáma (385) (1) 489-0906, és az ugyancsak Splitben működő tiszteletbeli konzul a (385) 214-80019 telefonszámon hívható - írja a Turizmusonline.