Menü

2007.07.03.     Hozzászólás 0

outdoorsport.hu

Merülj az Eiffel-torony alá

Fura ötlete támadt egy párizsi búvárnak, amikor medencét épített a híres torony lábai közé. Gerard Puig, a medence igazgatója, és egy francia tengerparti búvárbázis tulajdonosa a búvárkodás népszerűsítését jelölte meg céljuknak.

Megpróbáljuk a lehető legtöbb emberrel megismertetni a búvárkodást" - nyilatkozta.

A 15 méteres, és alig másfél méter mély medence a párizsi Eiffel torony lábai között helyezkedik el, így a "merülés" alatt fantasztikus panoráma tárul a búvár elé, ha felnéz a több mint 300 méter magas toronyra. Bár a víz csak 20 fokos, és a párizsi időjárás sem éppen trópusi, a vállalkozó reményei szerint működése alatt legalább 3000 látogatójuk lesz.
A mélység - pontosabban a sekélység - miatt a medence akár gyerekek számára is biztonságos, vallja az ötlet kitalálója.A medencét elsősorban a sportágat még nem művelő látogatók számára hozták létre, akiket egy búvároktató fél órás elméleti oktatás után visz a medencébe merülni. Hogy azért valami tengeri élményt is nyújtson a merülés, a medence alján vízálló fotót helyeztek el tengeri halakról.

A város jelképeként ismert torony nem először ad teret hasonló népszerűsítő extrém ötleteknek, 3 évvel ezelőtt jégkorcsolya pályát alakítottak ki ugyanígy a lábak közötti téren.