Málta víz alatti kincsei számodra is könnyen elérhetők

Málta víz alatti kincsei számodra is könnyen elérhetők

Támogatott tartalom
Támogatott tartalom
2018/05/30
Nyáron nincs is jobb annál, mint élvezni a tengert minden minőségében! Máltán számos vízi sportág elérhető, melyeket tapasztalt vezetők segítségével gyakorolhatunk: legyen szó búvárkodásról, tengeri kajakozásról, SUP-olásról, vagy akár az izgalmasan csengő SUP jógáról!

A máltai szigetek tiszta kék mediterrán tengere ideális hely a búvárkodásra, és a víz a szigetek minden területéről könnyen megközelíthető. Mind a három sziget kitűnő, egyedi búvárélményeket kínál zátonyokkal, barlangokkal és hajóroncsokkal. A merülést Málta partjainál a Földközi-tenger egyik legérdekesebb búvárélménye.

Búvárok és a P31-es roncs Forrás: (c) Malta Tourism Authority
Búvárok és a P31-es roncs
Kép forrása: (c) Malta Tourism Authority
Galériáért kattints ide!

Most merülnél először, vagy kezdő búvár vagy? Málta neked tökéletes célpont!

A tenger csendes nyugalma kitűnő látási viszonyokkal, és rendkívül kicsi vadveszély kockázattal a legmegfelelőbb helyszínt biztosítja az első alkalommal merülők és a kezdő búvárok részére. A tapasztaltabb búvárok is többféle helyszín közül választhatnak, melyek között a második világháborúból, vagy akár a római korból származó régészeti leletekkel rendelkező helyszín is megtalálható.

A merülések mélysége különböző, a nagyon sekély 12 méteres Għar Lapsi merülési helyszíntől egészen a Lantern Pontig, ami a búvárokat egy több mint 50 méter mélységbe nyúló víz alatti alagútba viszi.
 

Érdekel, hogy milyen Máltán tengeri kajakozni, vagy akár SUP jógázni?

Foglalj időpontot a programokra >>  ITT! <<

 

Ugrás Szt. Péter medencéjébe, Máltán Forrás: (c) Malta Tourism Authority
Ugrás Szt. Péter medencéjébe, Málta
Kép forrása: (c) Malta Tourism Authority
Galériáért kattints ide!


Csatlakozz a helyszínen szakavatott búváriskolákhoz!

Az érdeklődők a helyi engedéllyel rendelkező búváriskolák által kínált több különböző típusú búvár kurzus és búvár tevékenység közül választhatnak. A búvároknak a merülést megelőzően egy orvosi nyilatkozatot kell kitölteniük a merülésre való alkalmasságukról. Mindegyik iskola biztosít búvár orvosi szolgáltatást, és e szolgáltatás ára ritkán haladja meg a 20 Eurót. Más országokból származó orvosi igazolás is elfogadható, feltéve, ha a búvárközpont kap belőle egy példányt. A kísérő nélkül merülni kívánó búvároknak kell, hogy legyen társuk, és be kell mutatniuk a PADI Nyílt Vízi Búvár vagy más ügynökség által kiállított ezzel egyenértékű igazolványt (pl. CMAS Két Csillagos Búvár, BSAC Sportbúvár, SSI Haladó Nyílt Vízi Búvár, stb.). Minden esetben ajánlott egyeztetni a búvárközponttal, hogy hol van alkalmas hely a merülésre a víz állapotától és a tapasztalattól függően.


Ki búvárkodhat?

A máltai szigeteken jóval több, mint 40 búvárközpont található. A legtöbb máltai búvárközpont tagja a Szakképzett Búvár Iskolák Szövetségének, mely szervezet a legfontosabbnak a búvárok biztonságát és jóllétét tartja. Működési körébe tartozik a búvár helyek védelmének és megközelíthetőségének biztosítása, és hogy az itt búvárkodók tudatosan figyeljenek a szigetek régészeti és természetes víz alatti örökségének a megőrzésére.

Ramla öböl, Gozo Forrás: (c) Malta Tourism Authority
Ramla öböl, Gozo
Kép forrása: (c) Malta Tourism Authority
Galériáért katt a képre!

 


További információkért lépj kapcsolatba:
Professional Dive Schools Association
www.pdsa.org.mt
info@pdsa.org.mt

Hirdetés