Menü

2006.01.06.     Hozzászólás 0

Harry herceg búvárkiképzése

Az angol királyi családhoz kapcsolódó számos különféle hír közül az érdekesebbek közé tartozik az, hogy a Sandhurstben tanuló ifjú herceg karácsony előtt egy héttel társaival együtt Ciprusra utazott búvárkodni.
Ciprusra azért esett a választás, mert itt jó és biztonságos kiképzési lehetőségek adottak a kadétok számára. A 21 éves herceg és társai a sziget délkeleti részén található bázison állomásoztak.Sandhurst kadétjai több kalandsportág közül választhatnak, kapcsolódóan az alapot jelentő katonai kiképzéshez. Harry herceg a víz alatti világ felfedezését választotta. A királyi ház szóvivője elmondta, hogy nem nyaralásról, hanem kiképzésről van szó.
A herceg családjában mindenesetre hagyománya van a búvárkodásnak. Édesapja, Károly maga is búvárkodik, 1974 óta a British Sub-Aqua Club (BSAC) elnöke - a posztot ráadásul apjától, Fülöp hercegtől vette át. Károly részt vett a VIII. Henrik zászlóshajójának, a Mary Rose roncsának feltárásában is. Ezek után nem meglepő, hogy Harry 17 évesen szülői engedéllyel végzett búvártanfolyamot. (A szerk. megjegyzése: elgondolkodtató, mekkora is lehet a több mint ezer tagszervezettel valamint trónörökös elnökkel büszkélkedő BSAC, és úgy általában a búvárkodás elfogadottsága a szigetországban...)
Kapcsolódó link:460 év után újra a felszínen a Mary Rose horgonya
Forrás: www.divecenter.hu