Halloween a víz alatt

Ismeretlen szerző
Ismeretlen szerző
2005/11/04
Az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvendő Halloween egyik fontos kelléke a vigyorgó ábrázatot formázó tök. Természetesen a tökök faragását minden elképzelhető módon bevállalják a tréfás amerikaiak - még búvárkodás közben is.
Hirdetés

A wisconsini Hoofers Scuba Club szokásos évi tökfaragó versenyéről szóló képek és riport láttán az ember megérti, miért is szeretik ezt odaát. Tréfás vetélkedésre ad lehetőséget a dolog, miközben a résztvevők kedvenc elfoglaltságuk oltárán is áldoznak - merülnek.
Persze egy másik búvárklub, a montanai Narcosis Nuts tagjai azt is elárulták, vannak nehézségei a feladatnak. Az üres tök ugyanis lebegne a víz felszínén, így hát köveket használnak nehezéknek odalenn. ők ez évben másodjára rendeztek ilyen versenyt, amin nagyjából tucatnyian vettek részt. Az sem könnyítette meg a dolgukat, hogy a víz igencsak hideg volt, de a többségük 20 perc alatt elkészült a remekművel.
Ám nem kellett mindenhol fagyoskodni az alkotókedvű búvároknak, hiszen hasonló programokra került sor például Floridában is, de a Weeki Wachee víz alatti szórakoztatóközpont sellőinek társaságában is neki lehetett látni a munkának.

Forrás:
Hirdetés
Hirdetés