Halász talált rá az elveszett búvárokra

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2005/10/31
A Karib-tengeri Belize is útjába esett a legutóbbi trópusi viharnak, a WIlmának. Néhány, a vihar átvonulása idején még nem tisztázott okokból vízbe került búvárt csak három nap után találtak meg. A búvárok közül hárman voltak életben, negyedik társuknak csak élettelen tetemét emelhették ki. Még nem tisztázott, hogy a hurrikán vagy a hajó motorhibája miatti elkeseredett partra úszási kísérlet a felelős az esetért.
Hirdetés

A búvárok mellényt viseltek, így tudtak a felszínen maradni három napos sodródásuk alatt, a negyedik búvár halálának oka egyelőre még nem ismert. Még nem tették közzé a két nő és két férfi nevét és nemzetiségét sem.
A túlélőket egy katonai kórháza vitték, miután a hondurasi halászhajó felvette őket. A hajó azután ment a búvárokért, hogy egy katonai repülőgép fedélzetéről észrevették őket, és riasztották a körzetben levő hajókat.
A négy búvár egy 12 fős túra résztvevője volt, a csapat szombat reggel a közelgő vihar ellenére futott ki a kis hajóval, meglehetősen zord körülmények között. Valószínűleg a motor meghibásodása után döntött úgy a négy búvár, hogy megpróbálnak a közeli szigetre kiúszni, ám az áramlatok messze elsodorták őket.

Forrás: www.divecenter.hu

Hirdetés
Hirdetés