Eltűnt a víz mélyéről a sajtkülönlegesség

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2005/10/19
Különös történetről adtak hírt Kanadában: egy Quebec-ben üzemelő sajttermelő vállalkozás által elsüllyesztett sajtnak nyoma veszett. A La Fromagerie Boivin azért vitte a víz alá a 800 kilónyi sajtot, mert arra gondoltak, hogy a víz alatt érlelve jobb lesz az íze.
Hirdetés

A Saguenay fjordban, 50 méteren érlelődő sajt igazi különlegesség lehetett volna, ám a búvárok egyszerűen nem találtak rá, amikor fel akarták hozni. A csúcstechnikájú keresőberendezésekkel sem sikerült a nyomára akadni. Pierre Dufour, az egyik búvár, aki a keresésben részt vett, így fogalmazott: "Ez egy igazi rejtély. Csak az a biztos, hogy a sajt nincs ott, ahol hagyták." Végül a sajtgyár felhagyott a kereséssel, hiába érne 50,000 dollárt a sajtkülönlegesség. Luc Boivin sajtkészítő szerint egyszerűen már túl sokba kerülne a kutatás, és van egy pont, amitől kezdve őrültség lenne folytatni. Egyébként júliusban a kanadai élelmiszerbiztonsági felügyelet kifogást emelt az elsüllyesztett sajt forgalmazása ellen, mivel a törvények szerint az érlelődés különböző fázisaiban analizálni kell a sajt állapotát. Mindez azt jelenti, hogy nem lehetett volna árusítani a boltokban a sajtot.

Forrás: www.divecenter.hu