Coral Cay Conservation egyiptomi projektje

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2005/11/25
Az angliai Coral Cay Conservation (CCC) legújabb projektjének keretei között lehetőség van a dél-egyiptomi Um Tondoba Eco-lodge területén önkéntes munkára. A CCC a HEPCA-val és az egyiptomi Környezetvédelmi Minisztériummal együttműködve 2006 februárjában indítja a 3 hónapig tartó bevezető un. pilot projektjét az egyiptomi korallok vizsgálata, védelme érdekében.
Hirdetés

A program két nagyjából 5 hetes szakaszból áll, az önkénteseknek lehetőség van külön-külön, vagy mindkettőre jelentkezni. A bázis a Marsa Alamtól 14 km-nyire délre fekvő Um Tondoba Eco-lodge területén lesz, közvetlen a Vörös tenger partján. A szállások afrikai stílusú kunyhókból és tradicionális Beduin sátrakból állnak. Élelmezéshez a helyi erőket és alapanyagokat használnak, de az önkéntesek is tevékenyen részt vesznek az előkészítés, tálalás, mosogatásban. Lehetőség van az Eco-lodge területén természetesen vásárlásra, hitelkártya használat lehetséges. A bázis területét csak engedéllyel lehet elhagyni.
A tervezett merülési terület a parti zátonyok, ami relatív érintetlen, viszont fokozottan fenyegetve van a civilizáció jövőbeli hatásaitól, mint a szennyvíz, a partmenti építkezések és tereprendezések, vagy akár a búvárok és snorkelesek által okozott sérülésektől.

Forrás: www.divecenter.hu
Hirdetés
Hirdetés