Búvárok mentettek bálnát

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2005/12/22
A sausalitói Marine Mammal Center búvárai mentettek meg a Farallon-szigetek közelében egy 50 tonnás bálnát. A bálnát egy rákhalász hálója ejtette foglyul. A halászok találtak rá az egyik vasárnap reggel, 8,30-kor és riasztották a bálnanéző túrákat szervező céget.
Hirdetés


Mick Menigoz kapitány csapata hat búvárból és három segítőből állt a Marine Mammal Centerből, akik 14,30 körül értek oda a bálnához.
Az egyik búvár, Jason Russey elmondta, hogy legalább tucatnyi csapdából származó kötél volt a bálna testén. A mentőcsapat két búvárja a felszínen maradt a bálna fejénél, míg két búvár alámerült, hogy levágják az uszonyokra és a szájra tekeredett köteleket. A búvároknak sikerült néhány kötelet elvágni, meg lehetett őket lazítani, és így ki lehetett szabadítani a bálnát.
A mentés kezdete után egy órával úszhatott tovább a bálna. A Marine Mammal Center tájékoztatása szerint ez volt a körzetben az első alkalom, hogy egy búvárcsoport szabadított ki bálnát. Más híradások szerint a bálna köszönetképpen egyenként odaúszott a búvárokhoz és megbökdöste őket.

Forrás: www.divecenter.hu
Hirdetés
Hirdetés