Menü

2007.03.14.     Hozzászólás 0

Aláírásgyűjtés az Adria megmentéséért

Aláírásgyűjtés az Adria élővilágának fokozott védelme érdekében. Az Első Magyar Búvároktató Találkozón több hozzászóló a környezetvédelem időszerű kérdéseire hívta fel a figyelmet. Násfay Béla búvároktató társunk szólt a magyar búvárok egyik legkedveltebb és leggyakrabban látogatott tengerének, az Adria élővilágának rohamos fogyatkozásáról, kiemelve, hogy ez a sajnálatos folyamat a víz alatti nemzeti parkokban is megfigyelhető.

A Találkozón jelenlévő mintegy 100 búvároktató – Násfay Béla javaslatára – egyhangúan úgy határozott, hogy a horvát törvényhozáshoz fordulnak, szorgalmazván az Adria, a magyar búvárokhoz különösen közel fekvő és közel álló tenger nemzeti parkjainak és természetvédelmi területeinek fokozottabb védelmét.

Első lépésként a búvároktatók egy aláírásgyűjtésbe kezdenek, majd a Magyar Búvár Szakszövetség segítségével felveszik a kapcsolatot a Horvát Búvárszövetséggel – bízván támogató együttműködésükben – és végül a horvát nemzetgyűléshez juttatják el a petíciót.

Az aláírásgyűjtést kezdeményező búvároktatók május közepéig várják – oktatási rendszertől és búvárminősítési fokozattól függetlenül – az Adria élővilágának fokozott védelme érdekében minden magyar búvár támogató aláírását, melyeket majd a petícióhoz csatolnak.

Az aláírásgyűjtő ív IDE kattintva letölthető!