Menü

Hozzászólás 0

2012.03.29.-2012.04.21. Nepál Himalája Extrém Túra

Trekkingtúra az 1. Magyar Annapurna-expedícióval Nepálban

Trekkingtúra az 1. Magyar Annapurna-expedícióval Nepálban

 80661-Koll-r.jpgAmint tavaly, a Magyarok a világ nyolcezreseinexpedíciós sorozat (alapítói: Kollár Lajos, Erőss Zsolt, Mécs László) keretében idén is szervezünk trekkingtúrát expedíciónkhoz kapcsolódóan. Az északi alaptábor túlságosan nehéz, olykor veszélyes, kevésbé látványos megközelítése helyett a trekkingtúrák királynőjére, az Annapurna-körre invitáljuk az érdeklődőket, mely 1000 méteres magasságból, a szubtrópusi dzsungel, a banánpálmák, a teraszos rizsföldek világából a magas hegyek komor, ám fenséges birodalmába vezet, hogy egy 5400 m-es hágón (Thorung-la) átkelve újra lereszkedjünk  a meleg és oxigéndús  övezetbe.

A világ legszebb trekkingjei között számon tartott útvonal négy régiót érint, ezek:
- Lamdzsung
- Manang
- Musztáng
- Mjagdi

Vándorlásunk során nemcsak a flóra és a fauna változatossága ejt ámulatba minket, hanem a kulturális sokszínűség is: az alacsonyabb részeket hinduk lakják, míg Manang és Musztáng  tibeti buddhista kultúrájú.

Utunk falvakon át, buddhista kolostorok, teaházak mentén halad, hegyóriások által szegélyezve;  három nyolcezres, az Annapurna (8091 m), a Dhaulagiri (8167 m), a Manaszlu (8163 m), továbbá az Annapurna II.( 7937 m), az Annapurna III. ( 7555 m), az Annapurna IV. ( 7525 m), a Gangapurna  (7455 m), az Annapurna South (7219 m), a Tilicso (7134 m), a Nilgiri (7061 m), a Tukucse (692 m), a fenséges Macsapucsáré (6997 m) és számos 5-6000 m-es csúcs szolgáltat lélegzetelállító díszletet vándorlásunkhoz, melyen 9 napnyi gyaloglás vár ránk, dimbes-dombos, meredek kaptatókkal nehezített terepen.

A kitaposott ösvényeken megtett, napi 4-6 órás, normál tempójú túrázás közepes állóképességgel teljesíthető, a fő nehézség az 5400 m-es hágón való átkelés – ezt megfelelő akklimatizációval készítjük elő. Az expedíció tagjai a hágóból – akklimatizációs céllal - megmásszák a technikailag nem nehéz Thorung-csúcsot, melyhez szintén lehet csatlakozni – ehhez mindenképpen jó állóképesség és akklimatizálódottság szükséges. Az étkezés és az éjszakázás teaházakban, egyszerű, de tiszta s hangulatos szállásokon lesz, melyek kitűnő nepáli, indiai s európai ételekkel-italokkal várják a megfáradt túrázókat. Egész Nepál varázslatos, unikális természeti és kulturális értékekben gazdag ország, kedves, vendégszerető lakókkal. Ezen utazás keretében a nyűzsgő Kathmandut és a festői Pokharát is megismerheti, aki velünk tart.

A túra időpontja: 2012. március 29- április 21


Jelentkezés és információ:
Kollár Lajos
kollar.0826@gmail.com
Tel: 06- 30 408 0774


Olvass többet a témáról: túra, nepál, aktív utazás

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.