Menü

Hozzászólás 0

2017.08.28.-2017.08.31. Szlovénia Alpok Közepes Hegymászás

Kalandozás a szlovéniai Júliai-Alpokban!

Helyszín: Szlovénia, Bovec
Időpont: 2017. július, augusztus

A völgy adta rengeteg lehetőség és az igények sokfélesége miatt nem állítottam össze fix ajánlatot, de minden program leírásnál megtaláljátok, hogy milyen korosztálynak ajánlott, illetve mennyi időt vesz igénybe. Miután kiválasztottátok azokat a programokat, melyeken szeretnétek részt venni, összeállítok egy programtervet számotokra.

Válogassatok kedvetekre, és kérdezzetek bátran, szívesen segítek!

vadvízi kenuzás Forrás: Ölschléger Beatrix
Galériáért katt a képre!

Családi rafting: A folyó egyszerűbb, de talán legszebb szakaszain evezünk, nagy, 8 személyes hajóban, és ha kedvetek van hozzá, vízesést mászunk, kanyonba és hídról ugrunk, valamint zúgókon úszunk! 

Kiknek ajánljuk? Az egész családnak!

Időtartam: 3-4 óra

Ár: 46 Euro/fő

Családi egész napos rafting: Ha a vízállás engedi, nem fejezzük be a Családi rafting túrát a kiszállónál, hanem tovább evezünk a folyó két másik szakaszára is és az egész napot vízen töltjük, több pihenővel és egy folyóparti ebéddel tarkítva. Ha az időjárás is úgy akarja, tökéletes program a család minden tagja számára!

Kiknek ajánljuk? Az egész családnak!

Időtartam: 6-7 óra

Ár: 60 Euro/fő

Canyoning Forrás: Ölschléger BeatrixGalériáért katt a képre!
 

Rafting nagyoknak: A folyó vadabb szakaszán evezünk 6-8 személyes hajóban, menet közben természetesen megállunk, ugrálni, úszkálni, és ha kedvetek van, belekóstolunk az igazi sodrásba is!

Kiknek ajánljuk? 12 évtől!

Időtartam: 3-4 óra

Ár: 46 Euro/fő

 

Vadvízi kenuzás: Felfújható, 2-3 személyes kenukkal evezünk, a hajót túravezető irányítja, illetve ha rendelkeztek némi túrakenus múlttal, magatok is megpróbálhatjátok. Vízállástól és a bátorságotoktól függően több folyószakasz közül választhatunk, azonban egy-két borulásra fel kell készülni…

Kiknek ajánljuk? Felnőtteknek!

Időtartam: 3-4 óra

Ár: 65 Euro/fő

 

Vadvízi kajakozás: a folyó egy könnyebb szakaszán 1 személyes vadvízi kajakokban vagy sit on top-okban. Szervezünk kajak túrát és több napos kajak iskolát is.

Kiknek ajánljuk? Akár már 10 éves kortól is!

Időtartam: 3-5 óra

Ár: 65-280 Euro/fő

 

Canyoning: Természetes aquapark, ahol 2-8 méteres vízeséseken ugrálunk, csúszdázunk! Nagyon izgalmas szórakozás akár az egész család számára is, mert ebben a kanyonban minden csúszda és ugrás kikerülhető. Így ha bizonytalan is vagy, induljunk el együtt, menet közben még mindig meggondolhatod magad. A bátrabbaknak, tapasztaltabbaknak ajánljuk az extrém canyoningot.

Kiknek ajánljuk? 8 éves kortól!

Időtartam: 3-5 óra

Ár: 50-90 Euro/fő

 

Hydrospeed: Egy műanyag deszka és egy pár békatalp segítségével úszás lefelé folyó egyik igen izgalmas szakaszán safety kajakos túravezető irányításával. 

Kiknek ajánljuk? 9-10 éves kortól bárkinek, aki jól tud úszni!

Időtartam: 3-4 óra

Ár: 50 Euro/fő

 

Barlangászat: Csúszós, mászós, kúszós és ereszkedős adrenalinban gazdag fejlámpás barlangtúra.

Kiknek ajánljuk? 8 éves kortól!

Időtartam: 3-4 óra

Ár: 50 Euro/fő

 

Zipline: Nem megerőltető, de nagyon izgalmas és látványos program. Drótkötélpályán csúszunk, beülővel rögzítve, egy csiga segítségével. 4 vonal, 400-600 méter hosszú szakaszokból, hol a fák koronája közt, hol pár száz méterrel felettük suhanunk. Csodálatos kilátásra és megemelt pulzusszámra számíthattok!

Kiknek ajánljuk? Az egész családnak (kisgyerekek együtt csúsznak a túravezetővel, vagy akár a szülőkkel is mehetnek)

Időtartam: 3 óra

Ár: 55-56 Euro/fő

zipline Forrás: Ölschléger Beatrix
Galériáért katt a képre!
 

Via ferráta: Mi is ez? Olyan sziklamászó út, melyben előre rögzített drótkötél biztosítás, illetve egyéb létrák, lépések és fogások vannak. Ezek segítségével, beülővel és egy speciális biztosító eszközzel felvértezve mászunk a csúcs felé. Nagyon izgalmas, de biztonságos, kiemelkedő sport értékkel bír, a végén csodálatos kilátással az Alpok csúcsaira. A környéken több ferrata is van különböző nehézségi fokokkal, a mi kedvencünk a Mangartra vezet. Kitettsége miatt tériszonyosoknak nem ajánlott!

Kiknek ajánljuk? Felnőtteknek!

Időtartam: 5-6 óra

Ár: 25-50 Euro/fő + parkolási díj

 

Sziklamászás: Nagyon jó program átmozgatni minden izmunkat, és közös élményeket szerezni. Bepillantunk a mászás alapjaiba, megtanuljuk egymást biztosítani és segíteni a falon. Mindezt, végig felülről biztosítva, így kizárva a kötélbe esést, valamint egyáltalán nem kitett helyen, így még a tériszonyosok sem fogják picit sem rosszul érezni magukat! Ha van, aki szeretne a későbbiekben ferrátázni, de még sosem próbálta, ez remek alkalom, hagy belekóstoljon!

Kiknek ajánljuk? Az egész családnak!

Időtartam: 3-5 óra

Ár: 50 Euro/fő

 

Kerékpártúra vagy kerékpárbérlés: irodánkban lehetőség van kerékpárt bérelni, egyedül vagy akár túravezető kíséretében is. Ha egyedül szeretnétek menni, adunk térképet és eligazítást, segítséget, merre érdemes menni és milyen nehézségűek.

Kerékpárbérlés:
-egész napra: 20 Euro/fő
-fél napra: 15 Euro/fő
-1 órára: 8 Euro/fő

 

Túrázás: A környék rengeteg látnivalót tartogat, ezek felderítésében is segítek. Szívesen elmondom, hogy merre induljatok, de akár idegenvezetőként is csatlakozok hozzátok.

Időtartamtól és túra nehézségétől függően: 30–80 Euro

 

Monster roller: Ha a család minden tagjának megjön a kedve a guruláshoz, lehetőség van a Kanin hegylábán murvás úton lejtőzni nagy kerekű rollerekkel. Kisebb gyerekek akár apával, vagy anyával is mehetnek közösen. Mi még személyesen ezt a mókát nem próbáltuk, de akiket megkérdeztünk, szerették.

Kiknek ajánljuk? Az egész családnak!

Időtartam: 1-2 óra

Ár: 30-40 Euro/roller

 

Tandem siklóernyőzés: Semmihez sem hasonlítható élmény, amit egyszer az életben, ha lehetőséged van rá, próbálj ki! A környékbeli felszálló helyek világviszonylatban is ismertek és kedveltek. Ha pedig az időjárás is úgy akarja a Mangartról repülhetsz, ami garantáltan örök emlék marad!

Kiknek ajánljuk? Tériszonymentes felnőtteknek!

Időtartam: 2-3 óra

Ár: 145 Euro/fő

siklóernyőzés Forrás: Robert Krenker
Galériáért katt a képre!
 

Tandem ejtőernyős ugrás: felszállás Bovec reptérről és 4000 méter magasságból repülőből ugrás. Páratlan szépségű panoráma és garantált extrém adrenalin!

Kiknek ajánljuk? Tériszonymentes felnőtteknek!

Időtartam: 1-1,5 óra

Ár: 200 Euro/fő

A programok részvételi díja tartalmazza a szükséges jó minőségű felszereléseket, képzett túravezetést, balesetvédelmi oktatást, a transzfert.

 

Szálláslehetőségek:

- Apartman/panzió:

Teljesen felújított, idén nyitott apartmanház, jól felszerelt konyhával és fürdővel. 2-4-6-9 fős apartmanokban.
Ár: 25-30 Euro/fő/éj

- Hostel:

Három éve nyitott nagyon igényes kollégiumi jellegű szállás, 2 és 6 ágyas szobákban. Nagyobb csoport esetén reggelivel, illetve félpanzió is igénybe vehető.
Ár: 16-19 Euro/fő/éj

- Hotel:

3 és 4 csillagos hotelek, wellness részleggel, ízletes és bőséges reggelivel vagy félpanzióval vehetők igénybe.
Ára: 45 Euro-tól/fő/éj

 

Ha felkeltettük érdeklődésed vagy sikerült döntened esetleg kérdésed van, ne habozz, írj azonnal vagy hívj!

 

Kapcsolat, foglalás:
Ölschléger Beatrix
olschbetty@gmail.com
00 38  651 242 325

Olvass többet a témáról: via ferrata, hegymászás, zipline, canyoning, hydrospeed, vadvízi kajakozás, vadvizi evezés, kerékpártúra, rafting, túra, Bovec, szlovénia, monster roller, sziklamászás

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.