Menü

Hozzászólás 0

2011.10.14.-2011.11.01. Nepál Ázsia Nehéz Túra

17 napos trekking túra Nepálban

7 napos trekking túra Nepálban

80546-Nep-l4.jpg

Ki az, aki ne vágyott volna már a Himalája fenséges csúcsai közé? Minden természetet és túrázást szerető emberben felébred egyszer a vágy, hogy eljusson oda, ahol a hegyek az egekig érnek, ahol az Istenek ma is elevenen élnek a helyiek szívében és mindennapjaiban. A világ tíz legmagasabb hegycsúcsából nyolc Nepálban található, melyek közül az Annapurna vonulatának 7-8000 méter magas csúcsai az átlagos túrázó számára is könnyen megközelíthetőek, és mindemellett egyedülálló látvánnyal is szolgálnak. Hét napos trekkingtúra során jutunk fel 4130 méteres magasságba, az igazi magashegységi expedíció élményét kínáló Annapurna Szentélybe. Útközben gondosan művelt, teraszos rizsföldek és hagyományos nepáli falvak, érintetlen monszunerdők és színpompás rhododendron ligetek között, a nepáliak szent hegye, a Machapuchare különleges, kettős csúcsa mellett haladunk el. A fölénk tornyosuló hegyek ölelésében fantasztikus látvány tárul szemeink elé: színes buddhista imazászlók lobognak a szélben, és szinte földbe gyökerezik a lábunk, ahogy alig karnyújtásnyira tőlünk törnek az égbe a kristályosan csillogó csúcsok, hegyvonulatok, ahol egy napnyugta vagy napfelkelte percenként változó fényeinek átélése leírhatatlan élmény... Ám utunk nem csak a Himalája érintését kínálja, kulturális- és időutazás is egyben a Kathmandu-völgy rendkívüli gazdagságú buddhista és hindu emlékei között, gondolatébresztő szembesülés a helyiek életszemléletével és mindennapjaival. És persze egy izgalmas raftingtúrát sem szabad kihagyni ott, ahol a meredek szurdokokban a világ leghíresebb vadvizei dübörögnek. Programunk záróakkordjaként pedig egy változatos dzsungeltúra szerepel a Royal Chitwan Nemzeti Parkban.

80546-Nep-l3.jpg80546-Nep-l.jpg

Az út ára: 199 000 Ft + repülőjegy kb. 195 000 Ft-tól
(10% törzsutas kedvezménnyel 179 100 Ft + repülőjegy)
Előleg: 79 000 Ft, amely jelentkezéskor fizetendő

Az út ára tartalmazza:
- utazást Nepálban busszal, taxival, riksával és csónakkal
- szállások árát a városokban egyszerű panziókban és szállókban
- raftingtúra árát, a szafari-programokat a Chitwan Nemzeti Parkban
- hét napos trekkingtúra árát helyi vezetővel, teherhordó sherpákkal, logde-szállással
- szervezést és a magyar nyelvű túravezetést
- étkezés a rafting kivételével önellátó

Nem
tartalmazza:
- a belépők (kb. 20 USD)
- az Annapurna és Tim engedély (kb.45 USD)
- a borravalók (kb.30 USD)
- az esetleges védőoltások, a biztosítás és a nepáli vízum árát (40 USD).

Utunkhoz a repülőjegyeket az Eupolisznál is meg tudod venni, sőt, célszerűnek tartjuk, hogy a csoport együtt tudjon utazni. A jegyeket azonban hamar meg kell venni, mert a későbbiekben nagy valószínűséggel előfordulhat, hogy a kiszemelt járaton már nincs hely. A megadott ár nem garantált, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől! Ha érdekel ez az utazás, akkor minél hamarabb keress meg minket!

A repülőjegyek ára (2011.január): Budapest - Delhi - Kathmandu - Delhi - Budapest kb. 195 000 Ft-tól.

Az utazás pontos időpontja a repülőgépek indulásának függvényében néhány napot módosulhat!

Aki az utazáshoz a repülőjegyét nem irodánkon keresztül vásárolja meg, kérjük, feltétlenül egyeztessen előtte az Eupolisszal.

Az úthoz a repülőjegyeket az Eupolisznál is meg tudod venni, sőt, célszerűnek tartjuk, hogy a csoport együtt tudjon utazni. A jegyeket azonban hamar meg kell vennünk, mert a későbbiekben nagy valószínűséggel előfordulhat, hogy a kiszemelt járaton már nincs hely. A megadott ár nem garantált, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől! Ha érdekel ez az utazás, akkor minél hamarabb keresd meg az Eupoliszt!

80546-Nep-l2.jpg

Dátum:
2011. október 14 - november 1. - már csak néhány hely maradt!

Részletes túraleírásért és jelentkezésért kattints: IDE!

Bővebb információ:

80538-Eupolisz-log-2.jpg
Eupolisz Utazási Iroda
www.eupolisz.hu
info@eupolisz.hu

Olvass többet a témáról: aktív utazás, nepál

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.