Brévent-Flégére

Brévent-Flégére Sípálya információk

A síterep nyitva
11.025.020.0
1196km
1030-2525m
1 Húzólift
12 Ülőlift
5 Kabinos felvonó
2024-02-24
16
41km
2024-02-29
Hirdetés

Brévent-Flégére

Brévent-Flégére síterepe az Alpok legmagasabb csúcsai között található, egészen pontosan Mont Blanc-al szemben, a völgy másik oldalán magasodik az ikonikus Chamonix városkája fölé. A jelenlegi síterep két korábbi pálya összeolvadásából jött létre, az összeköttetést egy nagyjából vízszintesen (tehát szintemelkedés nélküli) felvonó szolgáltatja a Brévent-i és az Flégére-i oldal között. Míg előbbi rész közvetlenül Chamonixból, addig az utóbbi a Chamonix-tól 3 kilométerre található Les Praz-ból érhető el. A Flégére-i oldalon egyébként 2019-ben épült egy vadi új 10 személyes lift, így ezen az oldalon juthatunk fel gyorsabban és komfortosabban a hegyre. Az új felvonóhoz tartozik egy új hegyállomás is, mely modern épületéből csodás kilátás nyílik a Mont Blanc-ra.

A pályák

Az összesen 56 kilométer pálya főleg haladóknak ideális, a völgyállomások, amennyiben nem szeretnénk lefelé is a liftet használni, csak és kizárólag fekete pályákon érhetők el. A középállomások környékén találunk egy-két kék pályát, de tanulóknak ezek sem feltétlenül ideálisak. A pályák déli fekvése és a környék adottságaihoz képest alacsony elhelyezkedése nem garancia a tökéletes hóra, de ez persze mindig viszonyítás kérdése. Ha itt nagy baj van a hóval, akkor máshol is. Amennyiben mégis tanulókkal érkeznénk a helyszínre, Chamonixban (a brévent-i oldalon) kis tanulóparkot találunk néhány zöld pályával és három tanulólifttel. A teljes sícentrumban egyébként a tanulóliftekkel együtt 18 felvonó üzemel és rossz idő esetén jó hír, hogy egészen a legmagasabb pontig tudunk kabinossal utazni, vagyis felvonózás közben a legnagyobb zimankóban sem kell fagyoskodnunk.

Forrás: www.chamonix.net

Szállások, szolgáltatások

E pályákon kívül kívül még számos kisebb pályarendszer is található a környéken, azonban a rengeteg pályakilométerhez képest viszonylag kevés szállás elérhető. Itt nem jellemzőek a nagy francia síterepeken megszokott hatalmas apartmanházak, inkább kisebb panziók és hotelek elérhetőek. Ha szeretnénk több helyszínt is kipróbálni érdemes „középen”, a városban (Chamonixban) szállást foglalni és megváltani az egész régióra érvényes Chamonix Unlimited síbérletet, melynek ára nagyjából másfélszerese az egy síterepre érvényes passoknak, azonban gyakorlatilag a völgyben elérhető szinte összes, egyébként külön fizetős szolgáltatás elérhető vele. Használhatjuk a már említett Tramway du Montblanc-t, szintén fogaskerekűvel felmehetünk a Mer de Glace gleccserhez, használhatjuk a Midi felvonóját, és több napos verziók esetén átmehetünk vele az olasz oldalon levő Courmayeurba vagy akár Verbierbe is. A szolgáltatások tekintetében a völgy gyakorlatilag egy metropoliszhoz hasonlít. Van itt minden, ami szem-szájnak ingere. Külön kiemelendő a rendkívül sok sportruházatot és sportszert kínáló üzlet, ahol az interneten található összes termék megelevenedik. Nehéz teli pénztárcával távozni innen!

Brévent-Flégére síbérlet, síjegy árak

A sípálya dinamikus árképzést alkalmaz! A feltüntetett ár 2023.12.01-n elérhető adatok alapján a legdrágább időszakra érvényes! Az árak naponta változhatnak. Ez mit jelent?

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
67 €
Gyerek
57 €
1 Napos
39.5 €
67 €
75 €
(Összehasonlítva Franciaország síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Brévent-Flégére sípályához

Szerintetek Brévent-Flégére...

Nincs értékelés

Jártál már BRÉVENT-FLÉGÉRE síterepén? Mondd el a véleményed!