Aiguille du Midi

Aiguille du Midi Sípálya információk

A síterep zárva
24.0
1196km
1030-3842m
2 Kabinos felvonó
0000-00-00
0
km
0000-00-00
Hirdetés

Aiguille du Midi

Az Aguille du Midi síterep Olaszország és Franciaország határán, a francia oldalon helyezkedik el, azonban a síterep fő vonalát képező Tacul gleccser (mely később „belefolyik” a híres Meer de Glace-ba) mindkét ország felől megközelíthető. A síelhető lejtők mindegyike a francia oldalon van, így akik Olaszország felől érkeznek, azoknak is a Mont Blanc-ról híressé vált Chamonix városkájába „kell” lecsúszniuk.

A pályák

A Midi sziklás csúcsára, 3842 méterre vezető hatalmas kabinos lift Chamonix egyik fő attrakciója és a legtöbb síelő innen közelíti meg a pályákat. A hegyállomásról induló sípályák különlegessége, hogy a szó szoros értelmében nem is sípályák, ugyanis egyáltalán nincsenek jelölve és nincsenek kezelve sem. A hely egy freeride paradicsom! A nagy magasságnak és a szinte 100 százalékban gleccserek borította területnek köszönhetően a Midi egész évben vonzza az extrém síelőket, azonban „pályái” csak nagyon biztos sítudás birtokában síelhetők biztonságosan. A legtöbben éppen ezért helyi vezetőt fogadnak a lesikláshoz, mely a csúcs és Chamonix között egy nagyjából 24 kilométeres túra, amelyből igen macerás kiszállni és eltévedni is meglehetősen könnyű. Az igazán extrémek a „klasszikus” lesikló útvonalon kívül számtalan kuloárba is bemászhatnak, leereszkedhetnek, ezzel még izgalmasabbá téve az itt eltöltött időt. A kevésbé bátrak a téli időszakban kihasználhatják az említett lift középállomását is, kellő mennyiségű hó esetén innen is vezet jó pár izgalmas, gleccsermentes útvonal is a völgybe. Bármelyik variást is választjuk, mindenképpen szükségünk van a pályán kívüli síelés alapfelszereléseire (lavina jeladó, lapát, szonda), illetve a már említett átlagon felüli sítudásra.

Szállások, szolgáltatások

A fent említett síterepen kívül még számos kisebb pályarendszer található a környéken, azonban a rengeteg pályakilométerhez képest viszonylag kevés szállás elérhető. Itt nem jellemzőek a nagy francia síterepeken megszokott hatalmas apartmanházak, inkább kisebb panziók és hotelek elérhetőek. Ha szeretnénk több helyszínt is kipróbálni érdemes „középen”, a városban szállást foglalni és megváltani az egész régióra érvényes Chamonix Unlimited síbérletet, melynek ára nagyjából másfélszerese az egy síterepre érvényes passoknak, azonban gyakorlatilag a völgyben elérhető szinte összes, egyébként külön fizetős szolgáltatás elérhető vele. Használhatjuk a már említett Tramway du Montblanc-t, szintén fogaskerekűvel felmehetünk a Mer de Glace gleccserhez, használhatjuk a Midi felvonóját, és több napos verziók esetén átmehetünk vele az olasz oldalon levő Courmayeurba vagy akár Verbierbe is. A szolgáltatások tekintetében a völgy gyakorlatilag egy metropoliszhoz hasonlít. Van itt minden, ami szem-szájnak ingere. Külön kiemelendő a rendkívül sok sportruházatot és sportszert kínáló üzlet, ahol az interneten található összes termék megelevenedik. Nehéz teli pénztárcával távozni innen!

Aiguille du Midi síbérlet, síjegy árak

A sípálya dinamikus árképzést alkalmaz! A feltüntetett ár 2023.12.01-n elérhető adatok alapján a legdrágább időszakra érvényes! Az árak naponta változhatnak. Ez mit jelent?

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
75 €
Gyerek
63.8 €
1 Napos
39.5 €
75 €
75 €
(Összehasonlítva Franciaország síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Aiguille du Midi sípályához

Szerintetek Aiguille du Midi...

Nincs értékelés

Jártál már AIGUILLE DU MIDI síterepén? Mondd el a véleményed!