Larnaka Repülőtér - Rizoelia gyalogtúra Túra

A Larnaka Repülőtér - Rizoelia gyalogtúra Túra hossza 12 Km. szintideje 7 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Ciprus területén található.
Hirdetés

 

Larnaka Repülőtér - Rizoelia gyalogtúra

I. szakasz - I.1.

80698-E4-Sheet-I..jpg
80698-E4-Sheet-I..jpg
 

Ciprus az E4 európai hosszú távú gyalogtúra, a 11 hosszú távú gyalogtúra hálózatának legkeletibb szakasza, amely Gibraltárnál kezdődik és több ezer kilométeres útvonalon átvág Spanyolországon, Franciaországon, Svájcon, Németországon, Ausztrián, Magyarországon, Bulgárián, Görögországon, Krétán és Cipruson.

Az út Ciprusi szakasza a Larnaka repülőtértől a Pafos repülőtérig tart. Az útvonal átvág a Cape Gkrekon, hosszú vidéki tájon áthaladva fel a Troodos hegységbe és le az Akamas régióhoz, kivételes szépségű tájakat és jelentős ökológiai, történelmi, kulturális és tudományos értékű területeket jár be.

Az egy menetben túl hosszú útvonal elsősorban természetjáró túra, amely kihagy egyes szép tájakat és fontos kulturális látnivalókat, de jól bemutatja Ciprus jellegzetességeit.

Túra leírása:
Ez a túra a Larnaka Nemzetközi Repülőtérnél kezdődik déli irányba, 1 kilométeren kemény burkolatú úton a Larnaka Sós Tó mentén, a Hala Sultan Tekke mecset mellett (magasság 10 méter) majd földúton folytatódik a Sós Tótól délkeletre egészen a Kamares csatornahídig. Az út ezután a régi "Pasha" épület közelében keresztezi a Larnaka-Lemesos A5 autópályát és északnyugatnak fordul az Aradippou Ipari terület felé egy 1,5 kilométeres földút mentén. Az utat keresztezve áthaladunk az Aradippou Ipari területen, és a túra a Rizoelia Nemzeti Parkerdő keleti bejáratánál ér véget. A Larnaka Sós Tavat 
környező növényvilágban megtalálhatóak a mocsári sásfélék és nádasok. Az út menti növényzetet jórészt pisztácia, datolyapálma, olívafa, eukaliptuszfa, tamariszkusz és kakukkfű alkotja. A sziklaképződményeket leginkább homok- és kavicságyak, homok és agyag, homok és murva, krétás márga és gipsz alkotják.

 

 
81134-Log-.jpg
81134-Log-.jpg

További információk:
Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal
Budapest, Dorottya u. 3.
tel: 2666-044
fax: 2666-043
ciprusinfo@t-online.hu
Hirdetés