Menü

2019.07.12.     Hozzászólás 0

Mozgásvilág

Großglockner nyereményjáték

Nyerj 3 éjszakás, kétszemélyes üdülést félpanzióval.


Ismerd meg a Großglocknert és nyerj!

A Großglockner 3798 méteres magasságával Ausztria legmagasabb hegye. Heiligenblut közvetlen közelében található, a faluból körülbelül 8 óra alatt a csúcsán lehet egy gyakorlott túrázó. A Mont Blanc után a Grossglocknernek a legnagyobb a földrajzi dominanciája az Alpokban, mivel a hozzá legközelebbi magasabb csúcs - a Königspitze (3851 m) - 175 km-re található. 220 km messze láthatunk csúcsáról, sőt a Föld görbülete miatti optikai fénytörés miatt 240 km-re is. Csúcsáról a földfelszínének mintegy 150 000 négyzetkilométerére tekinthetünk rá: északon Németországban Regensburgig, a cseh erdőig, az Ortlerig nyugaton, Pó-völgyig délen, Triglavig keleten.

 

A hegycsúcs első igazolt meghódításáról és az első téli megmászásáról itt találsz bővebb infót...

 

Heiligenblut a Großglockner mellett a templomáról is híres. Heiligenblut jelentése magyarul: szent vér. A legenda szerint a Szent Vince Templom oltárába zárva egy neves személy vércseppjét őrzik fiólába zárva.

 

Erről további részleteket itt találsz... 

 

Ausztria leghosszabb és talán legszebb autós panorámaútja, a Großglockner Hochalpenstraße Heiligenblutból indulva köti össze Karintia és Salzburg tartományokat. Az 1935-ben megnyitott út idén minden bizonnyal az UNESCO Világörökség részévé válik. 36 hajtűkanyarjával és csodálatos kilátópontjaival egy nyári napon egész napos programot nyújt.

 

Az út méreteivel kapcsolatban itt találsz részletes adatokat...

 

Nyereményjáték

Válaszolj helyesen az alábbi adatlapon található kérdésekre (segítség a fenti linkek alatt), legkésőbb 2019. július 25. éjfélig és ha szerencséd van, tiéd lehet a következő nyeremény:

Két fő részére három éjszaka félpanzióval a HUNGUEST Hotel Heiligenblutban vagy a Landhotel Postban a vendég választása szerint. Érvényes: 2020.04.30-ig a nyitva tartás függvényében. Részletek itt...

Játékszabályzathoz klikk ide!

 

Regisztráció a játékra

Ki és melyik évben hódította meg először igazoltan a Großglocknert?
Melyik évben mászták meg első alkalommal télen a Großglocknert?
A legenda szerint kinek a vércseppjét őrzik egy fiolában a Szent Vince Templom oltárába zárva?
Milyen hosszú a Großglockner Hochalpenstraße egy irányban?
Vezetéknév *
Keresztnév *
Születés éve *
E-mail cím *
Ir. szám *
Város *
Utca *
Házszám *
Telefonszám
 
Játék ÁSZF elfogadása és adatkezelési hozzájárulás.

Kijelentem, hogy az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam, megértettem és az abban foglaltakat elfogadom. Az Adatkezelési tájékoztató ismeretében nyilatkozom, hogy az általam megadott adatok kezeléséhez hozzájárulok. Kijelentem, hogy az általam megadott adatokat az Adatkezelő – további intézkedések nélkül is - jogszerűen kezelheti, szükség esetén ahhoz az érintettek hozzájárulását is beszereztem, velük az Adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertettem. Vállalom, hogy az Adatkezelő által részemre megküldött, az érintettnek szóló tájékoztatásokat szükség esetén az érintettnek – a lehető legrövidebb időn belül – továbbítom.

 
Kizárólag érdekes tartalom. Kérdd hírlevelünket. (Direkt marketing hozzájárulás)
Igen
Nem

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és megértettem. Az általam megadott adatok kezeléséhez hozzájárulok.

 
Direkt marketing hozzájárulás a Heiligenblut Hotel GmbH részére.
Igen
Nem

Hozzájárulok, hogy a nyeremény felajánlója, e-mail üzenetet küldjön részemre. Adatvédelmi nyilatkozat


Olvass többet a témáról: nyereményjáték

Ajánló