Tále Ski

Tále Ski Sípálya információk

A síterep nyitva
0.42.00.4
223km
580-860m
6 Húzólift
6 Kabinos felvonó
2024-01-15
5
1,9km
2024-02-23
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Tále Ski

Az Alacsony-Tátra déli lejtőin fekvő Tále Breznó és Besztercebánya irányából autóúton jól megközelíthető település. A hely attrakciója nem csak a síelés, 18 lyukú golfpályája legalább annyira népszerű a melegebb hónapokban. A közelben található a magyarok körében méltán népszerű Chopok is, ám aki megelégszik kevesebb pályakilométerrel is, annak a jóval kedvezőbb árú Tále jó választás lehet.

A pályák

A síterep mérete nem túl nagy, mindössze 2,8 kilométernyi pálya található itt, amit 6 db húzólift szolgál ki. A pályák nagy része piros besorolású, ami az alsóbb részeken azért néhol elég túlzó értékelés. A sícentrum bal oldalán található egy kezdőknek ideális tanuló (kék) pálya, melyhez két lift is tartozik. Az első kanyarok után innen bátran lehet továbblépni a piros pályák „kékülő” részeire. Összességében Tále a kezdőknek és a középhaladóknak ideális sípálya, amely jó helyszíne lehet családi síeléseknek is. Sajnos a tengerszint feletti magasság nem túl nagy, a hegyállomás is mindössze 870 méteren van, így a hely (főleg az utóbbi években) nem bővelkedik természetes hóban. Szerencsére, amennyiben az időjárás kellően hideg, összesen több, mint 20 hóágyút tudnak üzembe helyezni, így a hó kérdés már nem is annyira kérdés... Esténként a lesiklópályákat kivilágítják, így aki nem fáradt el nap közben (vagy csak késve érkezett), a sötétedés után is folytathatja a csúszkálást. A már említett golfpálya télen sífutópályaként üzemel, összes 4 kilométernyi kezelt nyomon hódolhatunk ennek a sportnak. A sífutópályákat csak hétvégén világítják ki!

78288-T-le.jpg

Szállások, gasztronómia

A szolgáltatások a liftek aljában található épületekben elérhetők. Van síiskola, síkölcsönző és szervíz is, illetve pár éttermet is találunk, melyeknek teraszain jó idő esetén órákig lehet sütkérezni.
A sípálya üzemeltetője két szállodát is fenntart a helyszínen, melyek bár nem pályaszállások, kocsival nagyon közel vannak a felvonókhoz. Egyéb szállások főleg a főút vonzáskörzetében elérhetők, ezek között találunk falusias jellegű vendégházakat, alpesi stílusú panziókat és nagyobb hoteleket egyaránt.

78288-S-fut-t-rk-p.jpg

78288-Verseny.jpg

Tále Ski síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
29 €
Gyerek
20 €
1 Napos
19 €
29 €
67 €
(Összehasonlítva Szlovákia síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Tále Ski sípályához

Szerintetek Tále Ski...

2013-11-30
Családosoknak: Széles, kellemes vonalvezetésű pályák. Ha nincs tömeg, akkor elég jó lehet családosoknak.
2013-11-29
Kezdőknek: Bár én is itt tanultam meg síelni, de rövid és zsúfolt a tanulópálya
Jártál már TÁLE SKI síterepén? Mondd el a véleményed!