Stubai gleccser

Stubai gleccser Sípálya információk

A síterep zárva
23.015.04.0
760km
1750-3200m
10 Húzólift
7 Ülőlift
5 Kabinos felvonó
2024-05-16
0
km
2024-07-19
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Stubai gleccser

A Stubai gleccser Ausztria legnagyobb gleccsersíterepe. Ez persze nem azt jelenti (ahogy máshol sem), hogy az összes pálya alapját állandó jég képezi, csupán azt, hogy a síterep egy része egy gleccseren fekszik. A Stubai a többi gleccsersíterephez hasonlóan rendkívül hóbiztos, melyhez hozzájárul az is, hogy minden pályája 2300 méter felett helyezkedik el.

A pályák

Összesen 65 kilométernyi pálya található itt és a pályák kapcsán kiemelendő, hogy sok kisebb sítereptől eltérően ez az adat a valódi, esésvonalban mért távolságot jelenti, nem pedig azt az elméletben felszorzott értéket, amelyet a marketingesek szerint egy átlagos síző valójában megsíel ez bizonyos pályán. Ez a szám a Stubai esetében egyébként 110 kilométer. A pályák nehézsége változatos, hasonló arányban találunk kék, piros és fekete pályákat is. A pályákat kiszolgáló 26 lift nagy része modern kabinos vagy ülős és nagy extra, hogy a síterep teljes szintkülönbségét, a völgyállomástól egészen a 3210 méteren található legmagasabb pontig (amely egyébként egész Tirol legmagasabb felvonóval elérhető pontja) kabinos felvonóval tehetjük meg. Síelés közben minden kategóriájú síző talál a pályán egy kis extrát magának. Vannak kifejezetten családi részek, fun parkok és a freerideosok sem maradnak ki a jóból, számukra külön csekkpontokat alakítottak ki. Aki némi sétálást is bevállal valamelyik pihenőben, az a hegyállomástól egészen 3210 méterig felsétálhat a Top of Tyrol elnevezésű kilátóba, ahonnan a panoráma egészen elképesztő. A környéken a komolyabb célokkal rendelkező sítúrázók és síalpinisták is találnak maguknak kihívásokat.
Ezen „extráknak” és a jó pályatűzésnek köszönhetően a Stubai az egyik legszélesebb körben kedvelt síterep az országban. Ehhez hozzájárul még az is, hogy bár a jegyek nem kifejezetten olcsók, mégis olcsóbbak, mint a versenytársaknál, ráadásul gyerekek esetében az ingyenes jegy egészen 10 éves korig jár. Természetesen síiskola és síkölcsönző is van a Stubaion, mindkettő a völgyállomás nem rég felújított hatalmas épületében található, ahol egyébként egy hatalmas sídepó is van, így, ha több napra jövünk ide csúszni, nem kell minden nap hazacipelnünk a cuccunkat. 

Szállások, gasztronómia

A hütték a pályán egy kivételével mind a kabinos felvonók vonalán találhatóak, az elképesztő magashegyi környezetnek köszönhetően mindegyikből csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre. A hegyállomáson levő Jochdochlét mindenkinek érdemes meglátogatni, 3150 méteren nem minden nap kávézhat, sörözhet az ember. 
A Stubai gyenge pontját a szállások jelentik. A gleccser a Stubaital legvégén található és a felvonók közelében nagyon kevés elérhető szállás van. A völgyben lefelé haladva egyre növekszik a lehetőségek száma és Innsbruck is mindössze 45 percnyi autóútra fekszik, inkább itt érdemes nézelődni.

Stubai gleccser síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
63.6 €
Gyerek
31.8 €
1 Napos
26 €
63.6 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Stubai gleccser sípályához

Szerintetek Stubai gleccser...

2016-11-27
Kezdőknek:

A Nanook Síiskola síoktatójának véleménye

Nem éppen ideális teljesen kezdők számára. A gyerek kezdő pályához sokat kell gyalogolni és utána nagy az átmenet a következő szintű pályához
Profiknak:

A Nanook Síiskola síoktatójának véleménye

Kellemes pályák, bár a sok versenyző lefoglalja a nagy részét.
Családosoknak:

A Nanook Síiskola síoktatójának véleménye

sokáig tart mire feljut az ember, de megéri. Jó pályák, és a kiszolgáló helységek nagyon felszereltek. Játszóház, több szinten étterem, külön gyerek részleg.
2014-02-21
Profiknak: Egyik legjobb osztrák gleccserterep.
Snowboardosoknak: Széles, változatos pályák. Több nehézségi fokozatú funpark.
2013-12-01
Kezdőknek: Kedvenc gleccserem. Murmelebahn kimondottan tanuló pálya kezdőknek, lassú 6-os ülőfelvonóval.
Jártál már STUBAI GLECCSER síterepén? Mondd el a véleményed!