Schladming-Dachstein

Schladming-Dachstein Sípálya információk

A síterep zárva
70.0122.031.0
550km
800-2700m
65 Húzólift
15 Ülőlift
9 Kabinos felvonó
2016-03-25
0
km
2016-10-28
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Schladming-Dachstein

Schladming a Skiverbund Amadéhoz tartozó régió Stájerország legnagyobb síparadicsoma. A négy hegyen (Hauser Kaibling, Schladming-Planai, Hochwurzen, Reiteralm) átívelő "síhinta" mellett a Dachstein-gleccser 2700 méter magasan szinte egész évben síelésre alkalmas havat kínál (1 km fekete, 1 km piros és 2 km kék pálya), a szezon folyamán pedig a legújabb hóágyúk biztosítják a megfelelő körülményeket a téli sportolók számára.Természetesen Schladmingban is ingyenes síbuszok közlekednek. A sífutók sem unatkoznak ezen a vidéken.

Schladmingot családosoknak és baráti társaságoknak egyaránt ajánljuk, mindenki talál a maga számára megfelelő pályát, a kiegészítő programokban , bemutatókban, versenyekben, show-ban, esti mulatságban nincs hiány.A családosok számára van síóvoda, élménypark, magas színvonalú tanfolyamok és kiegészítő programok pl. "jégsátor" építés.

A sízésen kívül számtalan egyéb lehetőség, pl. 7 km-es szánkópálya, squash, fedett uszoda,lovaglás stb. várják az érdeklődőket.

Schladming – Dachstein sírégió

A schladmingi négy hegyet felölelő pályarendszer még pont olyan távolságban van Pesttől, hogy ha az ember hajnalban elindul, akkor délután már világkupa pályákon melegítheti be zsibbadt lábizmait. A kasszáknál is gondoltak a távolabbról ideutazókra, hiszen ha többnapos bérletet veszünk, már előző nap délután háromtól ingyen csúszhatunk. 

69925-Schladming.jpg
69925-Schladming.jpg

Schladmingban a legimpozánsabb  talán a második hegy a sorban, Planai, a sí világversenyeket is 90 százalékban itt bonyolítják minden évben.  De ha az ember nyugodtabb körülmények között szeretné Bode Miller nyomaiban szórni a havat, akkor irány a kabinos Silver Jet Reiteralm lábánál, amivel pár perc alatt felszáguldunk a csúcsra, és már tesztelhetjük is a világkupa pályákat. 

Ha koránkelők vagyunk, akkor az osztrákoktól megszokott, tökéletesen ratrakolt lejtők várnak reggelente. Schladmingban a liftek aljában mindenhol tárolók vannak a cuccainknak, bérletünkkel ingyen fuvaroznak a síbuszok a sícsúszda egyes beszállóliftjei között, és még óriási parkolóház is vár, ami ugyan nem olyan hangulatos, viszont a reggeli sorban állást egyszerűen el lehet felejteni. És ha a hagyományos, havon parkoláshoz ragaszkodnánk, lehetőség természetesen arra is van.

Babákkal vagy kevésbé lelkes kezdőkkel libalegelőket találunk Hochwurzenen és Hauser Kaiblingon, és arra is van lehetőségünk, hogy már előző nap megtervezzük a hegyek interaktív sítérképén a másnapi útvonalunkat. A papíralapúnál könnyebben átlátható okos térkép mindent megmutat nekünk, amire kíváncsiak vagyunk, pl. hogy milyen lift tartozik a kinézett pályához, mennyit csúszhatunk a tervezett piroson, és hogy minden üzemel-e, amire számítottunk. Este pedig grafikonon kirajzolva összehasonlíthatjuk a sírégió honlapján, hogy ki mennyit csúszott aznap, sőt, még azt sem tagadhatjuk le, ha kétszer ugrottunk be forrócsokizni a hüttébe. 

Schladmingban természetesen a deszkásokat és a freestyle-kedvelőket megfelelő ugratókkal telerakott élménypark várja, lehet szánkózni akár sötétben is, az érvényes Skiamade bérletünkkel bármikor megcsodálhatjuk a Dachstein-gleccser sípályáit, Schladmingban világszínvonalú sífutópályán szaladhatunk (akár a kazah sífutó-válogatott tagjainak technikáját ellesve), és az elmaradhatatlan uszodát is megtaláljuk a közelben. Emellett kedvünkre válogathatunk síiskolákból, és ha elég bátrak vagyunk, sítúrázni is elvisznek.

Schladming-Dachstein síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
46 €
Gyerek
23 €
1 Napos
26 €
46 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Schladming-Dachstein sípályához

Szerintetek Schladming-Dachstein...

2013-11-25
Snowboardosoknak: Nagyon jó, széles pályák és változatos lehetőség a 4 hegy miatt
2013-11-25
Családosoknak: modern ülőliftek.
2013-11-21
Profiknak: pár felvonónál sokat kell várni, sok pálya, sok ember
Jártál már SCHLADMING-DACHSTEIN síterepén? Mondd el a véleményed!