Menü

HÓJELENTÉS, ELŐREJELZÉS, PÁLYA INFÓK ITT...

SÍPÁLYA Franciaország

Risoul - Vars

Risoul - Vars

Sípályák 75.0km 90.0km 20.0km
Távolság BP-től 1268km
SZEZON   12.11 - 04.25.
Magasság   1650-2750m
FELVONÓK 28 CSÁKÁNYOS 17 ÜLŐLIFT 2 KABINOS

A Síterep zárva

Utolsó havazás: 2019.12.01

Síelhető pálya: 0 km

Üzemelő síliftek: 0

Hóadat frissités: 2019.12.09

Risoul - Vars sípálya információk

Vars-Risoul

Aki osztrák pályákon szocializálódott, annak tartogat némi meglepetést Franciaország. Először is az utazás, ami egy kicsit hosszú. Ez nem az az eset, amikor kiugrunk két napra egy hosszú hétvégén, hisz maga az út akár 20-24 órát is igénybe vehet Vars-ba (az eltévedések és az útviszonyok függvényében). Cserébe viszont keresztülhajtunk Szlovénia és Olaszország gyönyörű részein, miközben megcsodálhatjuk a komor, sziklás hegyeket és a vidám mediterrán építészetet.

Ha végre sikerült kiérni, akkor ne kis hegyi apartmanra számítsunk. Sokemeletes, többszáz (ezer?) fős panelek egymás hegyén-hátán. Este egész nyugodtan belepillanthatunk a szemközti tömbház szobájában kártyázó cseh srác lapjaiba, és jót nevethetünk a kettővel arrébbi panel angol viccén. Ha bulizni vagy ismerkedni szeretnénk, akkor Varsnál jobb helyet nem is választhatnánk, ha viszont csendben élveznénk a pislákoló hegyi fényeket, jobb, ha beteszünk egy ilyen filmet. Persze, a pályaszállásnak hatalmas előnye is van: nem kell korán kelni, nem kell kocsiba ülni, este lehet sétálni, futni a hangulatvilágításos, ratrakolt pályák aljában, és ami a legjobb, egyáltalán nem kell elhagyni a hó birodalmát. 

 

69971-vars.jpg

 

Amikor reggel elindulnánk a pályákhoz, jobb, ha számítunk rá: nyitáskor a liftekre még legalább negyed óráig nem fogunk tudni felszállni. Ráérő Varsi francia liftesek ímmel-ámmal takarítják a havat a fedetlen ülésekről, vagyis kicsi az esély, hogy egy éjjeli havazás után ne egy nagy hófolton ülve kezdjük a reggelt. Persze ha amúgy sem nyitásra mennénk, nem lesz semmi gond, 11-kor már garantáltan járnak a liftek, és a korán kelők letakarították az üléseket... 

A Varsi ratraksofőrök is szívesen alszanak. Ha egész éjszaka esett a hó, másnap csodás szűzhavas pályák várnak ránk. Ezek pár óra elteltével buckapályákká alakulnak, és ekkortól már nem sokan fognak zavarni, ha le akarunk menni rajtuk. Bár érintetlen hegyoldalakat egyébként sem nehéz találni. Vars tökéletesen alkalmas arra, hogy megtanuljuk a szűzhavazást. Kevés a fa, csupasz, napfényes lejtők várnak sok helyen, gyakran a pálya mellett is szuperül lehet csúszni, néha csak kicsit beljebb, felfedezetlen útvonalakon, ahol persze érdemes figyelni a lavinaveszélyt, mert az meglehetősen gyakori a famentes részeken. 

Ezenkívül baromi hosszú pályákon is lehet szlalomozni, lehet csúszkálni a falvak között, csak találjunk vissza zárásra a saját szállásunkhoz. A csúcsokon lélegzetelállító a kilátás, semmi nem áll a tűző nap útjába, gyönyörűen tudnak szikrázni az egymásba csúszó hegyoldalak.

Fontos, hogy vigyünk magunkkal igazolványképet, mert a Varsi síbérlet csak arcképpel működik. Nincs is elektromos beléptetés, üdv újra a huszadik században, egy-két erre való ember vet csak rövid pillantást a bérletünkre.

A pálya lábánál kis élelmiszerbolt üzemel, a helynek megfelelő árakkal, vagyis ne ide tervezzük a nagy bevásárlást. Van bár is, ha valaki nem síelte volna ki magát napközben. Mondjuk szórakozásunk a szomszédok közelsége miatt akkor is lesz, ha nem ülünk be sehova. 

Viszont érdemes bemenni a pályarendszer valamelyik falvába, ahol finomabbnál finomabb sajtok várják az ínyenceket. Jobban tesszük, ha kellő mennyiséget bekészítünk a kocsiba, mert az út bizony hosszú hazafele, és hátha otthon is fel szeretnénk még idézni a régió ízeit.

 

Risoul - Vars síbérletárak

1 nap
Felnőtt   41,5 €
Gyerek   35,3 €
32,0 €
41,5 €
56,0 €

(ÖSSZEHASONLÍTVA FRANCIAORSZáG SÍTEREPEIVEL)

Szállások Risoul - Vars vonzáskörzetében

Risoul - Vars szálláskereső


Extrák

Funpark

Útvonal Risoul - Vars sípályára

Síbérlet árak itt... Hójelentés itt...

Szerintetek Risoul - Vars...

JÁRTÁL MÁR RISOUL - VARS SÍTEREPEN? MONDD EL A VÉLEMÉNYED! LÉPJ BE, VAGY REGISZTRÁLJ!