Puy St. Vincent

Puy St. Vincent Sípálya információk

A síterep zárva
15.014.02.0
1243km
1400-2750m
4 Húzólift
8 Ülőlift
2024-04-01
0
km
2024-04-24
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Puy St. Vincent

Puy az egyik legismertebb francia síterep a magyarok körében, a már-már ikonikussá vált Snowattack partysítábort is többször ezen a helyszínen rendezték meg a múltban. Mellette szól, hogy az olasz autópályáról az egyik leggyorsabban megközelíthető francia síkomplexum.

A pályák

Összességében nem tartozik a nagy francia pályarendszerek közé, „mindössze” 75 kilométer pálya található itt. A pályák szélesek, jól kezeltek és mindenféle nehézségben elérhetőek, bárki számára tartogatnak kihívásokat. Puy nagy hátránya, hogy a pályákat kiszolgáló 12 lift egyike sem kabinos, még a majdnem 2800 méteren levő hegyállomásra is csak ülős liften juthatunk fel, melyen a többi ülőshöz hasonlóan nem találunk plexit. Rossz időben elég kellemetlen! Egyébként a liftek száma sem túl vastag a síelhető kilométerekhez képest, azonban mivel a pályák elég hosszúak és ha jól tervezünk, akkor elég nagy szintkülönbséget tudunk egyszerre megcsúszni, ez nem feltétlenül tűnik fel. Az 1400-ról és 1600-ról induló liftek mindegyike nagyon könnyű, kék és zöld jelzésű pályákhoz (is) viszi fel a sízőket, így az alsó rész bártan ajánlható kezdőknek és gyerekeknek is. A pálya felső szakasza már sokkal változatosabb, itt a legextrémebbek is kiélhetik magukat a piros és fekete pályákon. A síterep több, mint fele 2000 méter feletti magasságon helyezkedik el és ennek tetejébe még a tájolás is északias, így a hómennyiséggel egészen biztosan nem lesz baj. A freeridolás lehetősége szinte minden pályán, főleg Franciaország hatalmas terepein téma. Természetesen Puyben is lehet rideolni, azonban a hely különlegessége, hogy a hegyállomásról minimális sétával elérhető a Col du Bal névre hallgató teljesen különálló völgy, ami a felvonók látványának hiányában egyedülálló pályán kívüli élményt nyújt, ráadásul a kaland befejeztével még csak nem is kell taxival vagy síbusszal visszabumlizni a kiindulási pontra, ha jó nagy lendülettel jövünk az alsó részen, vissza lehet csúszni a faluba. A nagy „sietségben” azért nem árt vigyázni a sítúrázókkal, ugyanis a „másik irányból” is népszerű a hely, hétvégéken sokan jönnek szembe. Jelzett sítúra útvonal egyébként a pálya közvetlen közelében is található, ahogyan hótalpazni és kirándulni is tudunk kezelt ösvényeken.

Szállások, szolgáltatások

A síterepen összesen három kis „falu” található, melyek mindegyikéből közvetlenül elérhetjük a pályákat. Az épületek a magassággal felfelé haladva egyre modernebbek, a legújabb apartmanokat az 1800-as részen találjuk. Ezek felszereltsége és mérete megegyezik a francia átlaggal, foglalásnál érdemes nem a maximális létszámmal számolni, ugyanis úgy már nagyon szűkösek. 1800-on az apartmanokon kívül nem nagyon van semmi, a szolgáltatásokért, pl. boltba vagy étterembe le kell mennünk legalább 1600-ra. Az alsóbb részeken találunk még korcsolyapályát, sífutópályát vagy uszodát is. A magyar sítábor szervezők a mai napig szívesen visznek Puy-be csoportokat, csomagajánlataikat érdemes átnézni, ugyanis sokszor a helyszíninél sokkal jobb árakat ajánlanak!

Puy St. Vincent síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
39.5 €
Gyerek
31.5 €
1 Napos
39.5 €
39.5 €
75 €
(Összehasonlítva Franciaország síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Puy St. Vincent sípályához

Szerintetek Puy St. Vincent...

2014-02-21
Kezdőknek: kevés a pálya helyben, szerencsére mi olyan bérletet kaptunk ami a kornyezp terepekre is jo volt.
2013-11-30
Kezdőknek: Változatos pályák, így a tudásszintnek megfelelően bárki megtalálhatja a leginkább neki valót. Itt tanultam meg síelni.
2013-11-28
Kezdőknek: Sokféle és jól karbantartott kezdő pálya van.
Profiknak: Kicsit kevés a profi km, és a pályán kívüli rész, de középhaladóknak tökéletes, a látvány és a környezet pedig szuper, és nem kell fázni, sok a napsütéses pálya zárásig.
Freeride-ra: Vanna kiépített lehetőségek.
Családosoknak: Sok a program, jók a boltok, helyes a falucska, az éttermek szuperek, a gyerek pálya, szánkópálya klassz a kicsiknek.
Snowboardosoknak: Sok a lapos rész, a pályák közti átkötő, de a pályák tökéletesen board-ozhatók.
2013-11-28
Freeride-ra: Felvonó alatti erdők egész jók!
2013-11-21
Kezdőknek: Széles, hétvégén sem zsúfolt pályák. Remek lift rendszer
2013-11-20
Kezdőknek: Szép széles pályák
Családosoknak: Sok a hütte, többféle pálya
2013-11-19
Kezdőknek: Viszonylag sok kék pályája van.
Profiknak: Kevés a fekete pálya és a pályarendszer is túl rövid.
Jártál már PUY ST. VINCENT síterepén? Mondd el a véleményed!