Präbichl

Präbichl Sípálya információk

A síterep zárva
6.011.03.0
423km
1116-1796m
3 Húzólift
1 Ülőlift
2 Kabinos felvonó
2024-03-12
0
km
2024-05-30
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Präbichl

Präbichl sípálya

Ez a felső-Stájerországi síterület széles carvingpályáival nemcsak csodálatos családi síélményt nyújt, hanem rendelkezik a kezdők számára is alkalmas gyakorlólejtőkkel, valamint a gyakorlott síelők igényeinek megfelelő meredek, buckás lesiklópályákkal egyaránt. Ezenfelül a gyerekek is megtalálják a kedvükre valót a számukra kialakított sívilágban – a lankás gyakorlópályával ellátott “bukfencmezőn”, valamint igazi élménylesiklásban lehet részük a „törpierdőn“ keresztül. A präbichl-i téli csodaország azonban nemcsak a síelőket várja, hanem mindazokat is, akik igazi, egészséges hegyi levegőre vágynak: be lehet nevezni akár egy kutyaszántúrára, amely romantikus erdei utakon át vezet; a sétálni vágyókat pedig mesés téli túrautak csalogatják, miközben élvezhetik a stájer Èrchegyre (Erzberg) és az Eisenerz-i Alpokra nyíló gyönyörű kilátást.

A Präbichl síterep összesen 20 kilométernyi sípályával rendelkezik, így elegendő helyet kínál a kezdőknek és az igazi profiknak egyaránt. A legkisebbek játékos módon sajátíthatják el a síelés alapjait, izgalmas felfedezőútra indulhatnak a Foxiexpressz motoros szánnal és egy élménypályán síelve fedezhetik fel a titokzatos Schlumpenwaldot. A magyarul beszélő síoktatók nem csak a gyerekeknek könnyítik meg a tanulást és az első kanyarvételeket.

Freeride

A Präbichl síterepen könnyedén elsajátíthatjuk a mélyhóban való síeléshez szükséges tökéletes technikát is. Az Alpfox síoktatói és túravezetői különleges freeride és offpiste sítanfolyamokkal gondoskodnak az önfeledt téli kikapcsolódásról. A SnowSafety tanfolyamokon a résztvevők fontos ismeretekkel gazdagodhatnak a pályán kívüli síelésről és az esetleges veszélyekről. A nyílt terepen végzett célzott, egyéni síoktatás során megtanulhatják a tökéletes kanyarvételi technikát és a nyílt terepen való helyes viselkedést is. A legbátrabbak pedig nekivághatnak a legendás Polsterrinne-nek, a Keleti-Alpok leghosszabb egybefüggő off-piste síútvonalának.

Foto: Alpfox

Szolgáltatások Prabichl:

A felvonók összes állomásán rendelkezésre álló ingyenes nyugágyak hívogatják a vendégeket, hogy időnként megpihenve élvezzék a Nap nyújtotta, természetes  „hegyi szoláriumot“.

Vendégváró „hegyi tündérek“ (Power Girls):

Hétvégeken és iskolai szünidőben, minden felvonó- és lesiklóállomáson „hegyi tündéreink“ (Power Girls) gondoskodnak vendégeink jó közérzetéről, miközben ingyenes puncsot, forró teát vagy kávét, valamint édes(ség-) meglepetéseket szolgálnak fel.

Ingyenes síbusz szállítja ide Leobenből és Eisenerzből mindazokat a vendégeket, akiknek szezonbérletük van, illetve több mint 5 napos síbérlettel rendelkeznek (az 5. naptól számít).

Különleges ajánlatok:

„Törpierdő“
Èlménylesiklás gyermekeknek a präbichl-i téli csodaországban

„Bukfencmező“ Gyakorlóterület gyermekek, kezdők és tanulók számára

Ródlipálya Kb. 1,0 km – esténként 22.00-ig kivilágított Ródlikölcsönzés – Brandner Sportswear vagy a ródlipálya közelében levő vendéglőkben és síkunyhókban

Fotó: Präbichl Bergbahnen

Korcsolyázás

Präbiclben 4 tó is rendelkezésre áll a korcsolyázni vágyók számára. Illetve 4 tó természetes jégfelülete nemcsak korcsolyázáshoz ideális – aki szeretné, kipróbálhatja a jégtekézést vagy a jégfürdőzést egy workshop keretén belül, vagy egyszerűen csak sétálhat egy jót a befagyott tavakon és azok környékén.

Sífutás és hótalpas túrázás

Az Erzberg Leoben régióban a sífutás szerelmesei is megtalálhatják a számításaikat: például a hóborította Eisenerzer Ramsauban (ahol az edzőközpontban készülő versenysportolók mellett élvezhetjük az Erzbergre nyíló kilátást) vagy Trofaiach kivilágított sífutópályáján, a Krumpenloipén. A Wald am Schoberpaß és a Grüner See sífutópályái szintén idilliek. A sífutóélmények magas minősége is garantált, hiszen mind a négy sífutópálya elnyerte a stájer sífutópályák minőségi védjegyét. Aki egy kis szemlélődésre vágyik, annak érdemes nekivágnia a régió egyik hótalpas túraútvonalának. A hófödte téli tájon át tett kirándulás közben nincs más dolgunk, mint elmerülni a táj szépségében és betérni az út mentén található hangulatos alpesi kunyhók egyikébe. 12 km hosszúságú, egymással párhuzamosan futó klasszikus és “skating loipe”-pálya,

10 km hosszúságú, egymással párhuzamos klasszikus és “skating loipe“-pálya
2,5 km-es, fényszórókkal megvilágított s hóágyúkkal behavazható edzőpálya (“loipe”)

Michael Koenigshofer

Foto: Michael Koenigshofer

Präbichl síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
48.5 €
Gyerek
24.5 €
1 Napos
26 €
48.5 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Präbichl sípályához

Szerintetek Präbichl...

2013-12-10
Kezdőknek: A rendszer méretéhez képest sok lankás, jól kezelt kék pálya, húzó és ülőliftek.
Profiknak: Kezelt és kezeletlen pályák. Havazás után egy ideig pályán lehet szűzhavazni, két nap múlva pedig a buckasíelők paradicsomává változik.
Freeride-ra: Amíg friss a hó a kezeletlen pályákon, addig tökéletes. Ha kibuckásodik, az ember az erdőkbe szorul, de túl sűrűek ahhoz, hogy jót lehessen bennük csapatni.
Családosoknak: Hihetetlenül hosszú tanulópálya, külön gyerekpálya.
Snowboardosoknak: Gyakorlatilag minden felvonó boardbarát, az átcsúszóutaknak is van lejtése. Persze egy ritkásabb erdő a piros oldalon továbbra is hiányzik.
2013-09-05
Kezdőknek: Van egy kezdőknek ideális lejtésű kék pálya
Profiknak: Mindenféle pálya található
Freeride-ra: Azért el lehet kalandozni a pályáktól ha van elég hó
Jártál már PRÄBICHL síterepén? Mondd el a véleményed!