Pra Loup

Pra Loup Sípálya információk

A síterep zárva
38.041.03.0
1380km
1500-2600m
36 Húzólift
13 Ülőlift
6 Kabinos felvonó
0000-00-00
0
km
0000-00-00
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Pra Loup

Pra Loup a dél-francia Alpok legnagyobb síterepe a maga 180 kilométeres pályarendszerével. A térképre rápillantva a hely elsőre nem tűnik túl nagynak, de ha tudjuk azt, hogy a legtávolabbi pályák légvonalban több, mint 20 kilométerre vannak egymástól, már el tudjuk képzelni a méreteket. A síterep közvetlen összeköttetésben van a „közeli” Val d’Allos falucska pályáival, a pályák hossza ezekkel együtt értendő. Pra Loup nagy előnye (a többi francia síterephez hasonlóan) az árfekvése. Bár országon belül nem tartozik a legolcsóbb helyek közé, a szomszédos országokhoz képest mégis jelentős a különbség, főleg, ha családosan érkezünk. Rendkívül olcsó családi csomagok közül válogathatunk, van, hogy két felnőtt bérlet többe kerülne, mint egy 4 fős családi csomag! 

A pályák

A síterep különlegessége, hogy pályáinak 80 százaléka 2000 méter felett helyezkedik el, ezzel az elegendő mennyiségű hó még a szárazabb években is szinte garantált. Ezt jól szemlélteti, hogy a 2019-2020-as szezonban a pályákra hullott hó átlagos mennyisége 448 cm volt. Érdekes adat, hogy a lehullott (és hóágyúval gyártott) havat összes 178 ratrak tartja karban, így gyakorlatilag minden kilométerre jut egy munkagép, ami nagyon jó minőségű pályákat eredményez. A hatalmas pályarendszeren összesen 37 lift üzemel, melyek több, mint fele húzólift. Ebben még van mit fejleszteni! A pályák hossza alapján nem csoda, hogy mindenféle hosszúságú és nehézségű útvonalat találunk és külön jó hír, hogy zöld jelzésű (nagyon könnyű) pálya is van szép számmal, így a nagyon kezdők és a nagyon félősek is találnak maguknak lehetőségeket. A zöld pályák mentén több tanulólift is üzemel, így kisgyerekekkel is nyugodtan választhatjuk Pra Loup-t a sívakációra. Aki járt már Franciaországban az tudja, hogy a gyakorlatilag az összes francia síterep freeride paradicsom. Nincs ez másképp itt sem, gyakorlatilag végtelen számú lehetőség van a pályákon kívül síelni, amennyiben van ehhez megfelelő felszerelésünk és tapasztalatunk. Naponta frissülő lavina előrejelzés érhető el és azt a pálya több pontján is kifüggesztik az üzemeltetők. A központi faluból 2 túrasí útvonal is indul, amennyiben ezek alsó szakaszát a fák között inkább kihagynánk, úgy 5,5 €-ért válhatunk egy utas jegyet a liftek középállomásáig. A sífutás kedvelőinek 50 kilométernyi pálya áll rendelkezésére.

Szállások, gasztronómia

Szállások tekintetében a többi francia pályán elérhető apartmanokra számíthatunk, melyek mérete nem túl nagy. Amennyiben az ajánlott maximális férőhellyel számolunk, kifejezetten szűkösen leszünk, így érdemes egy-egy ágyat üresen hagyni! A szolgáltatások nagy része az 1600 méteren fekvő központi faluban érhető el, amennyiben rendszeresen szeretnénk pl. boltba járni, érdemes ide foglalni. Ha azonban éttermeket nézzük, a központban viszonylag kevés lehetőség van kipróbálni a francia specialitásokat, érdemes inkább nap közben, a pályán szétnézni a vendéglők kínálatában.

Pra Loup síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
--
Gyerek
--

Főszezon

Felnőtt
34 €
Gyerek
27.5 €
1 Napos
39.5 €
34 €
75 €
(Összehasonlítva Franciaország síterepeivel)
Hirdetés

Útvonal Pra Loup sípályához

Szerintetek Pra Loup...

2013-11-18
Profiknak: Rengeteg piros pálya és át lehet síelni a szomszéd településre.
Jártál már PRA LOUP síterepén? Mondd el a véleményed!