Katschberg - Aineck

Katschberg - Aineck Sípálya információk

A síterep zárva
10.050.010.0
537km
1066-2220m
8 Húzólift
5 Ülőlift
3 Kabinos felvonó
2024-03-23
0
km
2024-06-19
Kezdőknek
Profiknak
Freeride-ra
Családosoknak
Snowboardosoknak
Hirdetés

Katschberg - Aineck

Katschberg a hangulatos üdülőfalu remek fekvéssel Karintia és Salzburg tartományok között.

Salzburg város mindössze 60 perc, az olasz határ 50 perc, Bad Kleinkirchheim 45 perc autóútnyi távolságra elérhető.
 

Panoráma a Tschaneck csúcsról

Panoráma a Tschaneck csúcsról

A sípályák közvetlenül Katschberg apró településének központjából indulnak, a legkisebbek akár lovasszánnal is megközelíthetik a számukra kialakított bébipályát, illetve a gyakorlottabbak az ideális fekvésű kék pályát, amely a bébipályával szemben található.

A Katschberg síterep két hegycsúcs között terül el, az Aineck 2220 m, a Tschaneck pedig 2030 m magas. Mindkét csúcs remek összeköttetésben áll ülős és kabinos liftekkel, így úgy síelhetünk a csúcsok között, ahogy éppen kedvünk tartja, bár arra készüljünk fel, hogy a 2 terep között minimális csúszkálásra, sétára szükség lesz. Ha a Tschaneck felől közelítjük meg az ainecki oldalt, akkor egy varázsszőnyeg segít minket a haladásban.

A kiemelt hónapokon kívül tömeggel vagy sorbanállással nem különösebben kell számolni, mivel a település kis befogadóképességéhez képest viszonylag nagy pályarendszer nagyszerűen "felszívja" a síelőket. Így nem jellemző, hogy kerülgetni kellene egymást a pályákon.

6 km hosszú A1 sípálya

A 2220 m magas Aineck hegycsúcsról indul Katschberg leghosszabb sípályája, az A1-es, amely 6 km-en keresztül vezet a másik völgybe, St. Margarethenbe, ahonnan kabinos liftekkel jutunk vissza a tetőre.

A sípályák mellett számos hüttét találunk, közülük kettőt emelnénk ki igazán:

- az egyik a Stamperl hütte, ahol Karintia legmagasabban fekvő sörfőzdéjét találjuk. A Katsch Beer nem kerül palackozásra, kizárólag ennek a helynek a különlegességét képezi. A Stamperl hütte kínálata egyébként olaszos jellegű, pizzát, lasagne-t, különféle tésztákat találunk az étlapon.

- a másik a Gamskogelhütte, amely egyrészt arról nevezetes, hogy Karintia és Salzburg régiók határán fekszik, egész pontosan a közepén fut át a határvonal, amelyet színes zászlókkal jelölnek bent a házban. Másrészt pedig alpesi esküvők kedvelt helyszíne, ugyanis tőle 50 méterre egy kis kápolna is található. Mielőtt még kedvet kapnánk egy ottani esküvőhöz, fontos tudni, hogy a házasulandók csakis helyi lakosok lehetnek és csakis a saját "térfelükön" esküdhetnek.

A sífutókat a völgyben St. Margarethen és Oberweissburg között 16 km sífutópálya várja.

Sörfőzde a Stamperl hüttében

Katschberg - Aineck síbérlet, síjegy árak

Előszezon

Felnőtt
60.5 €
Gyerek
30.5 €

Főszezon

Felnőtt
60.5 €
Gyerek
30.5 €
1 Napos
26 €
60.5 €
130 €
(Összehasonlítva Ausztria síterepeivel)
Hirdetés

Extrák

Funpark
Jégkorcsolya
Szánkópálya

Útvonal Katschberg - Aineck sípályához

Szerintetek Katschberg - Aineck...

2022-02-13
A pályák közül egyedül a 11-es piros az, ami nem kellően széles ahhoz, hogy bátran carvingoljunk és mindenki elférjen egymás mellett. Az A1-es "sztráda" tényleg szuper, a kabinos felvonók gyorsak, a hütték újak és trendiek.
Amikor mi ott jártunk, még a fekete pályák sem buckásodtak ki a nap végére.
Nagy szél esetén, ha lezárják a lifteket, síbusszal könnyen visszajutunk a hegy túloldalára, ha éppen ott hagytuk az autónkat.
2013-11-25
Kezdőknek: A1 autópálya szuper! :)
Családosoknak: Mindenki talál pályát magának!
Jártál már KATSCHBERG - AINECK síterepén? Mondd el a véleményed!