Telemark

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2005/10/26
Óriás: A megfelelő felszereléssel 2 futamból áll. A kapukat telemark technikával kell megkerülni, kivéve ha sárga bójával van ellátva. Ez esetben használható az alpesi technika. A futamban egy ugrást kell végrehajtani, amelynek a hossza számít. Ha az ugrás hossza nem megfelelő (a minimum távolság jelölve van), vagy nem helyes a technikai végrehajtás a versenyző plusz másodperceket kap.
Hirdetés

A megfelelő telemar technika: a kötések hátul nincsenek rögzítve, ezáltal a sarok fel tud emelkedni. Az ívbelső sí kerül hátra, a két kötés közti távolság minimum 1 cipőhossz kell legyen. Az íveket törésmentesen, gördülékenyen kell végrehajtani. Ez azt jelenti, hogy ha ívváltásnál a hátsó sí elindul előre, akkor nem szakadhat félbe az útja egészen a lábcsere végleges helyéig.
Sprint classic: Tartalmaznia kell: 20-25 kaput, egy ugrást, egy korcsolyázó szakaszt és egy 360˚-s fordulatot. Mindig 2 futamból áll.
Klasszikus: A verseny tartalmaz 1/3 rész óriást, 1/3 rész szupertelemarkot és egyharmad rész sprintet. Mindenképpen szerepelnie kell a versenyben egy vagy két 360˚-os fordulatnak, minimum egy ugrásnak és egy tetszőleges elemnek, amit a terep lehetővé tesz.
Telecross: Nincsen megszabva kötelező stílus vagy technika. Minden fékezés egy másodpercet jelent a versenyzőnek. Az ugrások 3 zónára vannak felosztva, az elsőt ha eléri a versenyző 6 büntető másodpercet, ha a másodikat eléri 3 büntető mp-t, ha az elsőt akkor nem kap büntetést.
Paralel Szlalom: A verseny 11-17 kapuból áll. Egy ugrás kötelező. Egyenes kieséses rendszer jellemzi.