Szánkózási lehetőségek külföldön

Szánkózási lehetőségek külföldön

Házi Bernadett
Házi Bernadett
2017/01/11
A tél csak most kezd beindulni igazán, vedd ki a részed minden havas mókából, amit az idei tél kínál! Most Ausztria, Szlovénia és Szlovákia szerte a szánkózásra alkalmas területeket vesszük górcső alá!
Hirdetés

Ausztria


Alsó-Ausztria

Aki hosszú szánkózásra vágyik, annak előbb a magasba kell jutnia. Alsó-Ausztria szánkópályáin ez nem gond, hiszen legtöbbször felvonóval könnyedén juthatunk fel a hegytetőre. Lefelé pedig sok esetben csak egy hosszúra sikeredett hüttelátogatás után indulunk, amikor a pályák a kivilágításnak köszönhetően fényben úsznak. Alábbi ötleteinket kényelmes, megszállott és természetkedvelő szánkózóknak szánjuk:

Szánkózás a 7 km hosszú Hochwurzen szánkópályán Forrás: (c) Planai.at
Szánkózás a 7 km hosszú Hochwurzen szánkópályán
Kép forrása: (c) Planai.at

Galériáért katt a képre!


A behavazott Mostviertelben igazi kaland a szánkózás!

Az idilli Mostviertelben lélegzetelállító természetes szánkópályák találhatóak, melyek az itt töltött időt felejthetetlenné varázsolják. Ilyen az Oppnitzban található természetes szánópálya is, mely kivilágítható és egy kis kitérővel az Oberrehau gazdasághoz, majd a völgybe vezet. St. Aegyd/Kernhof-ban pedig kérés esetén még szállítást is biztosítanak a csodálatos természetes szánkópályához közel, a Nordisches Zentrumban.

Gemeindealpe Mitterbach az Erlaufsee-nél a síelésen kívül szánkókölcsönzési lehetőséggel várja a vendégeket és külön szánkóbérletet is kínál a szánkópályára.


Bécsi Alpok - 3 km élmény szánkópark Semmeringen!

Kezdő szánkózóknak, az alpesi kilátást kedvelőknek és a sebesség szerelmeseinek
Semmeringet nem véletlenül hívják varázshegynek! A 3 km hosszú Erlebnis-Rodelbahn Zauberberg Semmering szánkópálya miatt most igencsak ráillik ez a név, amelyen legszívesebben újra és újra lecsúsznánk. Egyébként a szánkópályán varázslónak és sárkánynak öltözött mesefigurák köszöntik a kicsi és a felnőtt szánkósokat, mely még éjszaka is üzemel.

Árak:
- szánkóbérlés                                6,5 Euró/nap vagy este
- 20 alkalmas szánkóbérlet              felnőtt: 117 Euró, gyerek: 105 Euró

Tippünk gyerekeknek: Panhans Rodelwiese szánkópálya Semmeringen, amely 200 m hosszú. Szuper sáncokat lehet itt építeni, a pálya gyakorlásra kiválóan alkalmas. 

A Rax-Panorama-Rodelbahn 1020 m hosszú és pazar kilátás nyílik róla a környező hegyekre. Csak vigyázzunk, el ne vétsünk egy kanyart a panorámában való gyönyörködés közben!

 

Természetes erdei szánkópálya a Mostviertelben Forrás: (c) Mostviertel Tourismus weinfranz.at
Természetes erdei szánkópálya a Mostviertelben
Kép forrása: (c) Mostviertel Tourismus weinfranz.at

Galériáért katt a képre!


Újdonság: Éjszakai szánkózás 1700 m hosszan a Mariazeller Bürgeralpén

A szánkóőrülteknek a Mariazeller Bürgeralpén szintén kiváló feltételek kínálkoznak a féktelen szánkózásra: a felvonó tetejétől egy teljesen új, 1700 m hosszú szánkópályán csúszhatunk egyenesen Mariazellig, amely a felvonó völgyállomásánál ér véget. Így a felvonóba bepattanva addig ismételhetjük a köröket, ameddig csak bírjuk. Ráadásul a szánkópálya megvilágításával és a sílift meghosszabbított nyitva tartási idejével arra is van lehetőség, hogy a síeléssel töltött napot egy vidám szánkópartival fejeljük meg a nap végén. Sötétedés után 33 lámpa gondoskodik a balesetmentes szánkózásról.

Árak:
                                                        felnőtt                      gyerek
- napijegy:                                        36 Euró                      18 Euró
- 4 órás jegy:                                    31 Euró                    15,50 Euró
- szánkó kölcsönzés napi                  8,5 Euró                     8,5 Euró
- szánkó kölcsönzés fél napra            6,5 Euró                     6,5 Euró
- esti jegy                                         16 Euró                      ingyenes

A szánkókat a sílift völgyállomásánál lehet kölcsönözni.


Stájerország

Stájerország zöld szíve a legszebb szánkópályákat kínálja számunkra:
Egész Stájerország területén megannyi szánkópályát találunk, amelyek gyalogosan vagy sílifttel könnyen megközelíthetőek, nappal és éjszaka is nyitva állnak a szánkózni vágyók előtt.
A legszebb és legismertebb szánkópályák Stájerországban a teljesség igénye nélkül a következők: Pichl-Reiteralm, Schladming-Rohrmoos, Gröbminger Land, Stuhleck, Turnau-Pogusch, Oststeiermark, Lachtal... még további szánkópályákért katt >> IDE! <<

 

BERGaufRODELN Murtalban

Murtalban például a Tonnerhütte családi síterepen hegyre fel is szánkózhatunk! A csákányos felvonókhoz átalakított, helyben bérelhető szánkókkal egyszerűen csak felhuzatjuk magunkat a szánkópálya kiindulópontjáig, majd a varázslatos cirbolya fenyőerdőn át vezető, jól karbantartott szánkópályákon át, lesuhanunk vissza a völgybe. A 4 választható szánkópálya 1000 m és 1500 m közötti hosszúságúak. Sőt! Csütörtökönként és szombatonként lehetőség van 19 órától esti szánkózásra is!

Árak szánkóval együtt:
- 1 menet                           4 Euró
- 1 óra                              12 Euró
- 2 óra                              19 Euró
- 3 óra                              24 Euró
- gyerekeknek 119 cm-ig    ingyenes
  szülő kíséretében

 

BERGaufRODELN alpesi üdülés, 2 éjszaka + 1 ajándékba
- 4 nap/3 éjszaka
- szállás az "Almrausch" nevű kétágyas szobában, a Tonnerhüttében
- bio-büféreggeli
- 3x2 óra BERGaufRODELN
- 2x hótalpas túra, hótalp kölcsönzéssel együtt a Zirbitzkogel vidékén
- forraltbor
- wellness a fűtött szabadtéri fadézsában és szaunázás a cirbolyafából készült panorámás szaunában jégfürdővel

Ár: személyenként 199 Eurótól

Foglalás >> ITT <<

 


Schladming-Dachsteinben 7 szánkópálya vár, összesen 28,5 km hosszan!

A legjelentősebb mind közül a 7 km hosszú és 730 m szintkülönbség csökkenést jelentő természetes szánkópálya Schladmingban a Hochwurzenen, amely egyike a leghosszabb szánkópályáknak az Alpokban. Mind nappal, mind pedig éjjel kifogástalan mókát ígér és nem érdemes az itt töltött időt túl rövidre tervezni, ugyanis a 7 km alatt jónéhány hütte keresztezi az utunkat, ahol a szokásos téli italokkal, mint a forraltbor és a puncs km-ről km-re feltankolhatunk.

A pályán saját szánkóval is elindulhatunk, ám amennyiben az ötlet hirtelen jött, semmi probléma, a helyszínen kölcsönözhetünk! A Hochwurzen felvonóba szállva egészen a tetőig utazunk, ahonnan indulhat is a móka. A szánkózáshoz nyugodtan használhatjuk a Ski amadé egy- vagy akár többnapos síbérletünket. Amennyiben nincs bérletünk, válthatunk egyutas, diák, vagy akár napijegyet is a szánkózáshoz. Az éjszakai menethez egy külön esti jegyet szükséges váltanunk, ám aki rendelkezik érvényes síbérlettel a Planai & Hochwurzen síterepekre, annak 20% kedvezmény jár az esti jegy árából!

Azonban ha az esti szánkóparti kicsit elhúzódna, nem árt arra ügyelni, hogy a világítást 23 órakor kikapcsolják és az éjszakai karbantartás miatt a pályákat lezárják.

Éjszakai szánkózás a 7 km hosszú Hochwurzen szánkópályán Forrás: (c) Ikarus Skilenz
Éjszakai szánkózás a 7 km hosszú Hochwurzen szánkópályán
Kép forrása: (c) Ikarus Skilenz

Galériáért katt a képre!


Árak:
                                                      felnőtt                gyerek
- egyutas hegymenet                      15 Euró               8,3 Euró
- esti szánkójegy egyutas               17 Euró               9,3 Euró
- esti szánkójegy érvényes              14 Euró              7,7 Euró
  síbérlettel egyutas
- esti bérlet                                   27,5 Euró              14 Euró
- esti bérlet kedvezményes              22 Euró               11 Euró

- szánkóbérlés: 7 Euró/nap

További szánkózási lehetőségek kínálkoznak még a Schladming-Dachstein sírégióban a Mörsbachalmon (3,5 km), a Reiteralmon, a Galstelbergalmon és a Planneralmon.


Karintia

Felsorolásunkból nem maradhat ki a sokak által kedvelt karintiai régió sem, hiszen Ausztria déli tartománya mind hegyekben, hóban és napsütésben igen gazdag, ezért kínálatát semmiképpen sem szabad figyelmen kívül hagynunk.

Szinte mindegy, hogy nappal vagy a sötétedés utáni órákban kívánunk szánkónkra pattanni, mindkét változatra többféle lehetőség is kínálkozik:

Nassfeld-Hermagor - a 2 km-es szánkópályák hazája

Nassfeld-Hermagor régiójában például 5 szánkópálya is kínálkozik, amelyből 4 kivilágított. A Rattendorfi szánkópálya kb. 2 km hosszú és már 4 Euróért kölcsönözhetünk szánkót. Guggenbergen szintén 2 km-t szánkózhatunk, ám itt a szánkókölcsönzés már 5 Euróba kerül.

Halló? Lieser Maltatalba egy szánkótaxi rendel!

Lieser Maltatalban már összesen 8 km hosszan szánkózhatunk Gmünd 1700 m magas Sonnalm Stubeck nevű kedvenc családi hegyén, ahol széles erdészúton kanyarog a szánkópálya egészen le a völgybe.

Igazi kuriózum az itteni "szánkótaxi" lehetőségével élni, amely 1700 m magasról viszi fel az igazi szánkó-őrülteket 2108 m magasra, az Eggenkopf hegy tetejére. A taxi tulajdonképpen egy átépített ratrak, amely egyszerre 20 mindenre elszánt szánkóst tud a hegycsúcsra fuvarozni, ahonnan aztán megkezdhetik extrém csúszásukat a völgy felé. A szánkótaxit stílszerűen egy hotline telefonvonalon lehet elérni, méghozzá >> ITT <<

Katschberg

Próbáld ki a 1,5 km hosszú, fenyőerdőben kanyargó, csodaszép panorámával rendelkező szánkópályát a Gamskogelhütte és a Katschberghöhe között. Éjszakai szánkózás minden kedden és szombaton 17:00-től 22:00 óráig. Szánkóbérlés a Gamskogelhütténél 4 Euróért lehetséges.

További karintiai szánkópályák dióhéjban:
- Bad Kleinkirchheim: 800 m, illetve 2x 4 km szánkópálya
- Feld am See: 3 különböző szánkópálya közül lehet választani
- Turracher Höhe: 1 km hosszú szánkópálya, keddenként és csütörtökönként esti világítással
- Hohe Tauern: Mallnitz 3,5 km, Heiligenblut 1,1 km, Flattach 1 km hosszú szánkópályák
- Villach: 6 különböző szánkópálya közül választhatunk a környéken

 


 

Szlovénia

Szlovénia számos síterepén élvezhetjük a szánkózás örömét.

Snowbiking Krvavecen Forrás: (c) rtc-krvavec.si
Snowbiking Krvavecen
Kép forrása: (c) rtc-krvavec.si

Galériáért katt a képre!

Krvavec

Krvavec az egyik legnagyobb és legnépszerűbb síterep Szlovéniában, ehhez mérten a síelésen kívül számtalan havas szórakozásban lehet itt részünk. A legizgalmasabb, ha úgynevezett snowbike-ot bérlünk (25 Euro), ugyanis ezeket a járgányokat a normál sípályákon is használhatjuk. Aki egyszer kipróbálja, már vissza sem akar állni a lécre, ugyanis annyira jó móka a hóban farolgatni, hogy ebből szinte sosem elég. A snowbike-okat a krvaveci sílift felső állomásnál lehet bérelni, sőt akár meghatározott időszakokban éjszakai csúszásra is!

Normál szánkóbérlés 1 teljes napra 7 Euró, fél napra 5 Euró, de természetesen akinek van, az a saját szánkóját is használhatja. Éjszaka kivilágított szánkópályán csúszhatunk, melynek ára kortól és attól függően változik, hogy saját vagy bérelt szánkóval vesszük igénybe. Az éjszakai szánkózás meghatározott időszakokban (iskolai szünet.. stb.) vehető igénybe.

A hófánkozás csak hab a torta tetején, amelyet a gyerekek a Podgradišče gyermek pályán vehetnek igénybe. Használatához előzetes bejelentkezés szükséges.

Vogel hórafting Forrás: (c) vogel.si
Vogel hórafting
Kép forrása: (c) vogel.si

Galériáért katt a képre!


Vogel

A Bohinji tó felett, a Vogel síközpontban egészen extrém módon űzik a szánkózás egy formáját, méghozzá hóraftingon! A felfújható 2-3 személyes rafting hajókat hómobillal vontatják fel az erre a célra kijelölt pályaszakasz tetejére, majd onnan indul a féktelen száguldás lefelé. A 1,5-2 órás szórakozást 8-50 főig veheti egy társaság igénybe és 20 Euró/fő-be kerül.


Kranjska Gora

Számos téli szórakozási lehetőségen kívül Kranjska Gora kínálatában is megtalálható a szánkózás. A nappali csúszások mellett lehetőség van fejlámpás, éjszakai szánkózásra is, amelyet karbantartott szánkópályán próbálhatunk ki. A fejlámpás megoldás kicsit kalandosabb a kivilágított szánkópályákénál, ugyanis a sötétben jobban megcsodálhatjuk a teliholdat és a csillagokat is. Érdemes megemlítenünk, hogy itt is bérelhetünk snowbike-ot, minden amire szükséged van az egy sícipő és a síbérleted, kortól és nemtől függetlenül mindenki kipróbálhatja, garantáltan biztonságos és könnyű megtanulni!


Roglán és Mariborsko Pohorjén leginkább a legkisebbeknek kínálkozik a bébi pályán a szánkózási lehetőség, részletekről a helyszínen érdemes érdeklődni.


Szlovákia

Donovaly

Donovalyban találjuk meg például Szlovákia legnagyobb gyermek FUNPARK-ját!

Az újonnan épített FUNPARK a már létező Patty Ski Funpark Donovaly bővítése során alakult át. A síelésen kívül a legkisebbek a kijelölt szakaszokon szánkóra is pattanhatnak, ráadásul minden nap 12.00-kor egyedi „Show on Snow” előadás veszi kezdetét!

Magas-Tátra

A Magas-Tátrában majd 3 km hosszú, esti szánkózásra is alkalmas, kivilágított szánkópálya vár a Hrebienok-tól a Stary Smokovec-ig.

 

Jasná

Az Alacsony-Tátrában található Jasná, mint a legnagyobb sí aréna kitűnő feltételeket nyújt a télisportok kedvelői számára, a Chopok déli és északi oldalán számtalan aktivitási, szórakozási és aktív pihenési lehetőséget kínál.

A szórakozás a síelés után sem ér véget: irány a FUN ARENA! Aki további csúszós élményekre vágyik, minden este kitombolhatja magát a MAXILAND arénában, a Biela Púť-on. 
100% szórakozás gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szánkón, snowbike-on, skifoxon, bobon, vitorlázón és még sok izgalmas lehetőség vár az esti órákban: rendelkezésre áll 20 szánkó és szórakoztató eszköz /funtools – snowbike, bob, vitorlázó,snowscoot…/, továbbá remek zene és sokatmondó esti téli légkör fokozza a hangulatot, érdemes megkóstolni az illatozó forralt bort!

Skifox - a síelés és a szánkó ideális párosítása. A síelni nem tudók számára ideális és azoknak is, akik ki akarnak próbálni valami újat.
Snowbike - hó kerékpár mini sílécekkel a kerekek helyén.
Snowscoot - mix a BMX és a snowboard között. Kipróbálható minden sí és snowboardtudás nélkül is. 

A Fun Arena minden nap 18:00-21:00-ig tart nyitva a látogatók előtt.
Maxiland - Biela Púť kölcsönzőről infó >> ITT!

 

Irány tehát a szomszédos országok, szánkóra fel! 

Hirdetés