Szánkózási lehetőségek külföldön

Szánkózási lehetőségek külföldön

Házi Bernadett
Házi Bernadett
2017/01/11
A tél csak most kezd beindulni igazán, vedd ki a részed minden havas mókából, amit az idei tél kínál! Most Ausztria, Szlovénia és Szlovákia szerte a szánkózásra alkalmas területeket vesszük górcső alá!
Hirdetés

Ausztria


Alsó-Ausztria

Aki hosszú szánkózásra vágyik, annak előbb a magasba kell jutnia. Alsó-Ausztria szánkópályáin ez nem gond, hiszen legtöbbször felvonóval könnyedén juthatunk fel a hegytetőre. Lefelé pedig sok esetben csak egy hosszúra sikeredett hüttelátogatás után indulunk, amikor a pályák a kivilágításnak köszönhetően fényben úsznak. Alábbi ötleteinket kényelmes, megszállott és természetkedvelő szánkózóknak szánjuk:
 

 

Szánkózás a 7 km hosszú Hochwurzen szánkópályán Forrás: (c) Planai.at
Szánkózás a 7 km hosszú Hochwurzen szánkópályán
Kép forrása: (c) Planai.at


Galériáért katt a képre!

 

 

 

A behavazott Mostviertelben igazi kaland a szánkózás!

Az idilli Mostviertelben lélegzetelállító természetes szánkópályák találhatóak, melyek az itt töltött időt felejthetetlenné varázsolják. Ilyen az Oppnitzban található természetes szánópálya is, mely kivilágítható és egy kis kitérővel az Oberrehau gazdasághoz, majd a völgybe vezet. St. Aegyd/Kernhof-ban pedig kérés esetén még szállítást is biztosítanak a csodálatos természetes szánkópályához közel, a ban.

Gemeindealpe Mitterbach az Erlaufsee-nél a síelésen kívül szánkókölcsönzési lehetőséggel várja a vendégeket és külön szánkóbérletet is kínál a szánkópályára.
 

Bécsi Alpok - 3 km élmény szánkópark Semmeringen!

Kezdő szánkózóknak, az alpesi kilátást kedvelőknek és a sebesség szerelmeseinek
Semmeringet nem véletlenül hívják varázshegynek! A 3 km hosszú Erlebnis-Rodelbahn Zauberberg Semmering szánkópálya miatt most igencsak ráillik ez a név, amelyen legszívesebben újra és újra lecsúsznánk. Egyébként a szánkópályán varázslónak és sárkánynak öltözött mesefigurák köszöntik a kicsi és a felnőtt szánkósokat, mely még éjszaka is üzemel.

Árak:
- szánkóbérlés                                6,5 Euró/nap vagy este
- 20 alkalmas szánkóbérlet              felnőtt: 117 Euró, gyerek: 105 Euró

Tippünk gyerekeknek: Panhans Rodelwiese szánkópálya Semmeringen, amely 200 m hosszú. Szuper sáncokat lehet itt építeni, a pálya gyakorlásra kiválóan alkalmas. 

A

Hirdetés