Free style

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2005/10/26
Skicross: Egy épített pályán, (meghatározott nehézségi fokkal) a 4 versenyző egyszerre rajtol. Különböző akadályokat (ugratás, kapuk, huplik), és egymást legyőzve kell a versenyzőknek teljesíteni a pályát. Általában egyenes kieséses rendszerben történik a válogatás, az első kettő továbbjut a következő futamba. Az utolsó futam győztese a verseny első helyezettje.
Hirdetés


Sírepülés vagy akrobatikus ugrás:

A versenyzőknek ugrásokat kell végrehajtani, amiknek meghatározott nehézségi fokuk van. 3-féle meredekségű lejtő közül választhatnak. Az ugrások történhetnek előre, hátra, vagy függőlegesen. Bírók pontoznak. Az ugrásokhoz botot nem használunk.
Mogul: Épített huplipályán kell a versenyzőknek végighaladni, meghatározott nehézségi fokú ugrásokkal (2 db) a lehető legrövidebb idő alatt. Ebben a versenyszámban is az idő és a pontok együttesen beleszámítanak a végeredménybe.
Dual Mogul: A 2 versenyző egymást legyőzve igyekszik az épített pályán lefelé 2 megfelelően végrehajtott ugrást kivitelezve. A győztes tovább jut és a másik futam győztesével száll versenybe.