Menü

2013.08.23.     Hozzászólás 0

(x)

Soca Outdoor Fesztivál szeptemberben

Felejthetetlen montis száguldás Tolmin ösvényein, dirt, eliminator, vadvizi élmények és futamok, Bordairline és SpeedGliding bajnokság, DJ parti és tánc kifulladásig! Jössz vagy jössz?


Szlovéniában a sportesemények fesztivállal való egybekötésének hagyománya már korábbi évekre nyúlik vissza. Ezeknek a rendezvényeknek a kiteljesedése a Soca Outdoor Fesztivál, amely végérvényesen az európai térképre helyezi Tolmin városát. Miután a Soca völgy kiemelt uticél is egyben, ezért előszeretettel nevezik ki sportesemények házigazdájának. A Soca környéke mindenből a legjobbat akarja a látogatók számára kínálni, mind a környezet szépsége, élmények és pozitív energia szintjén. Az esemény tele lesz adrenalinnal, érzelmekkel és vibrálással, amely a régiót a köztudat számára örök érvényűen a sokrétű sportélmények otthonaként azonosítja majd.

Tolmin
Galériáért katt a képre! (fotó: Tolmin (c) Leonardo Olmi)


Az esemény szeptember 13-15-ig számos izgalmas programmal várja a vállalkozó kedvű résztvevőket, akik ezen az extrém és nehéz terepen különböző túra és versenyszámokban szeretnék megmérettetni magukat.

A Tolmin felvidékén futó utakon, illetve a "Walk of Peace" útvonalon a kerékpárosok tehetik próbára tudásukat. Több kerékpáros túra szervezetten, tapasztalt vezetővel halad, a versenyszellemmel rendelkezők pedig a több, mint 60 km hosszú MTB Maratonon is elindulhatnak. A résztvevők sok-sok km-en keresztül élvezhetik Tolmin és Kobarid hegyes-völgyes tájának szépségét.

MountainbikeGalériáért katt a képre! (fotó: Mountainbike a Soca mentén (c) soca-festivalley.com) 


A sikeresen teljesített nap után nincs más dolgod, mint hogy kényelmesen relaxálj az esti dirt jump és az 1 km-es eliminator sprint futamokat nézve, ahol futamonként egyszerre négyen mérik össze gyorsaságukat.

A Soca völgye körüli megkapóan vadregényes ösvények is biztosan telve lesznek sportolni vágyókkal, például kocogókkal, ám akik nagyobb kihívásra vágynak, elindulhatnak az itt megrendezésre kerülő Soca terepfutó versenyen is. A verseny alapvető célja, hogy a résztvevők átérezzék a természet közelségének felszabadító érzését, eggyé váljanak vele és visszajussanak a gyökereikhez. A verseny folyamán változatos terep vár; hirtelen fordítók, akadályok, ugratók és sáros szakaszok tarkítják az alpesi terepet. Az élmény sáros cipőd és összekarcolt lábad ellenére garantált. A végtelen ösvények a kanyargó folyó mentén csak rád várnak!

Amennyiben a vad futókaland helyett a kellemes relaxáló futást vagy kocogást választanád, indulj el az Alpe Adria Trail futóversenyen, ahol az egyetlen cél teljesíteni a Soca partja mentén kijelölt távot. A kevésbé gyakorlott futók meg is állhatnak és menet közben pihenhetnek egyet a folyó partján. Valószínűleg ez lesz a legtöbb résztvevőt vonzó program, ahol sokan megmozdulnak és akár új ismeretségek is köttetnek. A táv mindenki számára teljesíthető, még a családok és gyerekek számára is, akiknek rövidebb táv is elérhető lesz majd.

A vadvíz szerelmesei pedig kajakban vagy raftban használhatják ki a Soca zabolázatlan hullámait, amely szinte mágnesként vonzza a vizi sportok rajongóit.

Végül, de nem utolsó sorban itt és most Szlovéniában először kerül megrendezésre a vitorlázó sárkányrepülők bajnoksága, a Bordairline verseny, valamint a SpeedGliding verseny. Előbbin a nevezők maguk döntik el, hogy hol és mennyi időt töltenek a levegőben, a győztes az lesz, aki a leghosszabb utat teszi meg 48 óra alatt a kiinduló ponttól a célig és vissza. Több infó a versenyről ITT! Utóbbinál a pilóták egy adott kört kell megtegyenek a legrövidebb idő alatt, ahol akár a 140 km/h-s sebességet is elérhetik. A meghívott legjobb 20 pilóta versengése szó szerint megtölti adrenalinnal a levegőt Kobala, a romkastély hegye és a fesztiválközpont felett.

 

Boardairline és Speedgliding Galériáért katt a képre! (fotó: Boardairline és SpeedGliding a Soca völgye felett (c) soca-festivalley.com)


Természetesen a családokat sem felejtik ki a sorból, számukra a folyó egy külön szakaszát biztosítják a szervezők, ahol számos animációs program várja a gyerekeket is.

Tolmin Európa szerte ismert zenei fesztiváljairól, ezért most sem lesz ez másként, már a reggeli óráktól kezdve DJ-k mixei szórakoztatják a nézőket és buzdítják a versenyzőket, valamint a főszínpadon szlovén rock'n roll együttesek is fellépnek majd.

A fesztivál ideje alatt szakmai kerekasztal beszélgetések, konzultációk, konferenciák és kiállítások is teret kapnak, amelyek a sport-fesztivál parkban a fő sport események előtt kerülnek megrendezésre. Szeptember 9-én, hétfőn, a BIMOBIS európai projekt felei találkoznak, hogy megvitassák a Szlovénia és Olaszország közötti kerékpáros közlekedés fejlesztéseit és külön regionális csoportok tárgyalnak az útvonalhálózatok bővítéséről. Szeptember 11-12-én, azaz szerdán és csütörtökön pedig nemzetközi turisztikai kiállítás nyílik Bovecben, Natour Alps néven, amely a szabadidő természetben való aktív eltöltésével foglalkozik majd.

A Soca völgyében számtalan sporttevékenységet űzhetsz, nézd meg a videót, amely bemutatja a kalandok sokféle arcát:

Video
Klikk a képre a video elindításáért!


Programok időrendi sorrendben:

Szeptember 12., csütörtök
- 11:00-13:00 Kerékpár konferencia
- 13:00 Sajtó konferencia
- 19:00-21:00 Bovec Outdoor Film Fesztivál vetítés

Szeptember 13., péntek
- 18:00-21:00 DJ buli, fesztivál bemelegítés
- 21:00-24:00 Koncert - CoverLover
- 24:00-01:00 DJ buli

Szeptember 14., szombat
- 09:00-14:00 MTB Maraton
- 09:00-12:00 MTB hegymenet a Razor hegyre
- 09:00-15:00 Gyerekek felfedező programja
- 10:00-12:00 Alpe Adria futóverseny
- 15:00-16:00 SpeedGliding
- 16:00 Slackline
- 19:00-21:00 Cross-country Eliminator
- 21:00-22:00 Low Peak Charlie koncert
- 22:00-23:00 DJ parti
- 23:00-01:00 Mi2 Koncert
- 01:00-morning DJ afterparty

Szeptember 15., vasárnap
- 08:00 Szervezett trekking túra Tolminban
- 09:00 Kerékpáros túra a Stol- és Matajur hegyre
- 09:00 Senior kerékpáros túra
- 09:00 Országúti kerékpáros túra/tréning
- 09:00 E-bike túra Tolminból Brda-ba
- 09:00 Kajak iskola gyerekeknek
- 09:00 Történelmi túra a Walk of Peace Alapítvánnyal
- 11:00-13:00 Soca terepfutó verseny
- 13:00-17:00 Evezős verseny a Soca folyón
- 14:00 Kerékpáros túra a Stol- és Matajur hegyre

A programok árait és a regisztrációs oldalt ITT találod!

Szálláslehetőségek a közelben: ITT!

 

Kapcsolat, bővebb információ:

Logó
www.soca-outdoor.com


Logó
www.soca-festivalley.com

Olvass többet a témáról: Soca völgy, szlovénia, mountainbike, rafting, maraton, terepfutó verseny

Ajánló