Menü

2011.09.06.     Hozzászólás 0

Ortovox Mountain Skyver

túrázz, mássz meg szinte bármit, majd hagyd ki a hosszú lejtmenetet és bringázz lefelé!


A recept egyszerű: túrázz, mássz meg szinte bármit, majd hagyd ki a hosszú lejtmenetet és bringázz lefelé!

 


www.mountainskyver.com 

 

Ezt az egyedülálló élményt hivatott az Ortovox Mountain Skyver átnyújtani. Ez egy pedál, lánc, váltó és nyereg nélküli két keréken guruló adrenalin bomba, mely ötvözi a roller és a downhill kerékpárok előnyeit. Elöl 20-as, míg hátul csak 16-os kerék kapott helyet a gépen, melyek - igény szerint - teleszkópokkal kapcsolódnak a vázhoz. A biztonságról két tárcsafék gondoskodik, mellyel gyakorlatilag az alapvető downhill felszerelések meg is vannak. A roller innen veszi át a főszerepet ugyanis mindössze egy lábtartó áll rendelkezésünkre, melyen állva egyensúlyozhatsz száguldás közben, vagy egy esetleges emelkedőbe belefutva hajthatod magad előre.

 


www.mountainskyver.com

 

A szerkezet tömege alig haladja meg a 8,5 kg-ot. Egy speciális táska is jár hozzá, amibe összehajtogathatod a bringát, de a hagyományos túrafelszerelésednek is van benne hely!

Magyarországi viszonylatban valószínűleg nem lesz nagy keletje a járgánynak, lévén - a már rongyosra hallgatott nóta - nincsenek túl nagy hegyeink. A környező országok párezres csúcsai mellett viszont egy tátongó űrt tölthet be.

Ha gyakran jársz magas hegyek közé, vagy csak úgy egyáltalán érdekelne a dolog, akkor klikk ide!

Olvass többet a témáról: különleges kerékpár, roller