BikeFun kerékpáros lámpák Hír

BikeFun kerékpáros lámpák Hír

Simon Ádám
Simon Ádám
2017/11/14
Remek kerékpáros lámpák városi közlekedéshez.
Hirdetés

Jól csengő márkanévvé nőtte ki magát mára a BikeFun, ami többek között a Merida kerékpárok, a Northwave kerékpáros ruházat, a CST kerékpárgumik vagy a Ritchey kerékpáros alkatrészek hazai importőreként vált ismertté (BikeFun Kft.). Olyannyira jól cseng, hogy mára tekintélyes termékpaletta (kerékpáros alkatrészek, szerszámok, gyermekülés, ruházat, stb.) viseli a BikeFun nevet, amik közül mi most a kerékpáros lámpákra fókuszálunk (lévén, hogy benne vagyunk a "hű-de-sötétvan-már-délután-négykor" szezonban).

A nálunk járt BikeFun kerékpáros lámpák jellemzően a láthatóság-növelést helyezik előtérbe, de esetenként akkor sem jönnek zavarba, ha áramszünet van az utcán.

 

Bikefun Stellar szett

Népszerű kialakítású láthatósági lámpaszett. Folyamatos és kétféle villogó/vibráló mód közül választhatunk. Mind a bekapcsolás és a módok közötti váltás kifejezetten könnyű és kényelmes még kesztyűben is, mert a nagy méretű lámpabúrát nyomogatva lehet a funkciókat elérni. Kampós-szilikonos rögzítéssel tudjuk kormányra, vagy nyeregcsőre, esetleg a villákra rögzíteni és azoknak is tökéletes, akik ritkán járnak konnektor, vagy számítógép közelében, ugyanis cserélhető CR2032 elemről üzemelnek.

 

BikeFun Stellar hátsó Forrás: Mozgásvilág.hu
BikeFun Stellar hátsó
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

BikeFun Stellar első Forrás: Mozgásvilág.hu
BikeFun Stellar első
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Megbízható kivilágítás lakott területen belül ingázóknak. Alacsony ára miatt ez tipikusan az a szett, amit érdemes akár pótmegoldásként a bringán, vagy a táskában hordani arra az esetre, ha az elsődlegesen használt lámpánk lemerülne.

 

BikeFun Ray szett

A kis Ray jó eséllyel pályázik az egyik legnépszerűbb hátsó lámpa címére. Én legalábbis még nem láttam ehhez hasonló, ötletes hurokrögítő megoldást, amivel rém egyszerűen, gyorsan tudjuk a lámpát felpasszítani a nyeregcsőre. Kellően kompakt és csinos, fényereje több, mint kielégítő és a folyamatos módon kívül lassú és gyors villogásra is képes, ha köd, vagy eső indokolttá tenné ezt.

 

Bikefun Ray hátsó Forrás: Mozgásvilág.hu
Bikefun Ray hátsó
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Bikefun Ray első Forrás: Mozgásvilág.hu
Bikefun Ray első
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

A szett előre tekintő tagja egy darab nagy fényerejű Osram LED segítségével teszi kellő távolságból láthatóvá a kerékpárost, de a 70 lumenre akkor is lehet számítani, ha elfogyna egy szakaszon a közvilágítás. Két erősségű folyamatos és egy villogó üzemmód között választhatunk, rögzíteni egy csavarral rögzíthető konzollal tudjuk a kormányra.

A szett mindkét tagja USB-ről tölthető.

 

BikeFun Stream szett

Újfent a hátsó lámpát emelném ki a szettből, ami kifejezetten menőre sikerült. Egy hosszú ledsor gondoskodik a hátsó láthatóságról három fokozatban (25%, 50%, vagy 100%) a folyamatos üzemmódban, vagy háromféle módon (lassú villogás, 25%, lassú villogás 100% és gyors villogás 50% fényerővel) villogva. A lámpa külön szekcióba szedi a folyamatos és villogó üzemmódokat, ami szekciók között a bekapcsoló gomb hosszan nyomva tartásával tudunk váltani. Folyamatos módban kikapcsolva a lámpát ízlésesen elhalványul a lámpá fénye, elég jól néz ki. A széles kivitelhez már csak a Knight Rider-ből ismert jobbra-balra hiányzik, de ez sajnos kimaradt belőle. A lámpa gumis rögzítésű konzolba helyezhető.

 

Bikefun Stream hátsó Forrás: Mozgásvilág.hu
Bikefun Stream hátsó
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Bikefun Stream első Forrás: Mozgásvilág.hu
Bikefun Stream első
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

Az első lámpa kevésbé kompakt kivitelű, ám annál nagyobb felületű fényforrással rendelkezik. Fényereje lassú haladásnál elegendő tájékozódásra még akkor is, ha éppen nincs az úton közvilágítás és extraként töltöttség-visszajelző led is került a tetejére. Rögzítése gumis konzolba fogatással történik.

A szett első- és hátsó tagja is USB-ről tölthető.

 

BikeFun Jet

Számomra a Jet kialakítása áll a legközelebb a tökéletes városi kerékpáros lámpához. Kompakt, nem agyoncsicsázott, USB-ről tölthető és a kikerülésre érdemes gödröket is észre lehet venni töksötét útvonalon is, mérsékelt sebesség mellett. Full fényerő, fél fényerő és villogó funkciókkal bír, plusz töltöttség visszajelző LEDet is kapott.

 

Bikefun Jet Forrás: Mozgásvilág.hu
Bikefun Jet
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

A gumis rögzítés remélhetőleg elég strapabíró gyakori fel/levételhez is, ezt hosszú távú tapasztalatok híján nem tudtam kipróbálni. Ára szintén baráti, jó választás városi közlekedéshez.

 

A BikeFun kerékpáros lámpáit jó szívvel ajánlom városi kerékpározáshoz, mindegyik kellő láthatóságot biztosít és kifejezetten kellemes ár/érték aránnyal bírnak.

A teljes BikeFun kerékpáros lámpakínálatot

Hirdetés