Menü

2010.10.29.     Hozzászólás 1

Karlowits-Juhász Tamás

Baby jogger - Túrázás-futás három kerékkel

A babakocsis futás és túrázás alapszabálya, hogy ne csak a szülő élvezze a sportot, hanem a baba is.

Kilenc hónap – a nagy utazás – melynek a végét mindenki várja. Várjuk, hogy eljöjjön hozzánk, hogy örök társunk legyen életünk végéig. A várakozással teli hónapok múlásával növekszik a pocak, csökken az aktív testmozgás, és lassan szögre akasztjuk a sportcipőnket.

 

Jogger babakocsi

 

De nem kell sokáig várnunk. A baba születését követő 6. hónap múlva, amint elmúlnak az átvirrasztott éjszakák, és újra egyensúlyba kerül az életünk, leporolhatjuk a futócipőnket, és formába lendülhetünk. Mehetünk túrázni, futni, újra gyűjthetjük a kilométereket, és magunk mögött hagyhatjuk a fölös kilókat.

Sokan felteszik a kérdést, hogyan lehetséges mindez? Melleink duzzadtak, az anyatej savassá válhat, és akár el is apadhat a sporttól, fáradtak vagyunk, és nemkülönben hová rakjuk gyermekünket. Csupa ellenérv, hogy folytassuk eddigi sportos életünket, vagy sportos életmódba kezdhessünk.

 

Jogger babakocsi

  

A probléma – többek között – egy speciálisan kiképzett, sportoláshoz tervezett babakocsival oldható meg. A „baby jogger” a modern kerékpárok tulajdonságait ötvözi a babakocsikéval. A baba hat hónapos korától, amikor a gerince már elég erős, és képes egyedül tartani a fejét, illetve magabiztosan ül, már vihetjük is, kezdődhet a „száguldás”.

 

Jogger babakocsi

Azonban fontos szem előtt tartani a fokozatosságot és a mértékletességet. Az első hetekben elég 20-30 perc könnyű, majd egyre tempósabb séta, és csak később kezdjük fokozatosan növelni az időt és a sebességet. Egy gyermekét szoptató anya, semmiképpen ne kezdjen túlzott mértékű fogyókúrába, mert elapadhat a teje. De ez most nem is a fogyókúráról szól, hanem a mozgás szeretetéről. Kimondottan jót tesz egy kis testmozgás a friss levegőn az anyának (apának) és a babának egyaránt.

 

Jogger babakocsi

 

Hogy milyen modellt vásárolj (reklámmentesen), hogyan öltöztesd a babád, hogyan és hol használhatod a joggert? Katt ide!

 

Nézd meg ezt is: Babakocsi Kerékpár teszt - Klikk ide!
Babakocsi kerékpár

Olvass többet a témáról: teszt, babakocsi, Karlowits-Juhász Tamás