Menü

2008.04.28.     Hozzászólás 0

A főváros legjelentősebb kerékpáros szabadidős eseménye

Nagyjából 5-6 ezer résztvevővel és 6-700 versenyzővel számolnak a szervezők a május elsejei hegyikerékpáros szezonnyitó versenyre, ami családi kerékpáros majális is egyben.


Az UNIQA Buda Maratonnal rajtol a maraton-szezon

Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre az UNIQA Buda Maraton és Mountain Bike Majális, mely a hegyikerékpárosok népes táborának szezonnyitó rendezvénye. A főváros legjelentősebb kerékpáros szabadidősport-eseményén részt vesz Parti András (Trek Józsefhegyi SE) pekingi olimpiai résztvevő és Benkó Barbara (LTV Merida Racing) junior világkupafutam-győztes; a Hármashatár-hegyi repülőtéren kitűzött rajtvonalnál esélyesként láthatjuk Buruczki Szilárd (PCCC-Magellan-Adidas) olimpiai tartalék kerekest. A családi kerékpáros majálisra a szervezők 5-6 ezer résztvevőt, köztük 6-700 versenyzőt várnak. A bringások 42-, 21- és 10 kilométeres távok közül választhatnak.

- Öt éve egyre növekvő résztvevőszámmal indítjuk szezonnyitó hegyikerékpáros versenyünket. Minden évben újdonságokkal tettük érdekesebbé a megszállott bringásoknak az eseményt, a leglátványosabb az egy vonalból rajtoló több száz biciklis, mely még Európa-szerte is ritka. A nézőket sörsátorral, koncertekkel, az iskolásokat gyermekversennyel, a családokat ügyességi pályával várjuk, este pedig buli a Rekettyés turistaházban, Takács Tamással. Azoknak is kedvet szeretnénk teremteni a sportághoz, akik először ülnek mountain bike-ra - invitál Harangvölgyi András. - Az idei maraton alkalmával az UNIQA biztosító a kerékpározás hazai történetében először jelenik meg a kerékpáros biztosítási termékével, ebből az alkalomból mint a rendezvény névadója vesz részt a rendezvényen - tette hozzá a főszervező.

Program:
8-11 h: helyszíni nevezés a VI. Buda Maraton versenyre
8-10 h: helyszíni nevezés a Diák versenyre
10-11:30 h: DIÁK KUPA Gyermekverseny
12 h: VI. BUDA MARATON rajt
12:30 h: DIÁK KUPA eredményhirdetés
13 h: DUAL TRIÁL NAGYDÍJ
15 h: BUDA MARATON eredményhirdetés
16 h: Tombola, nyereményjáték sorsolás
18 h: Szezonnyitó bringa party a Rekettyés turistaházban, meghívott sztárvendég: Takáts Tamás.