Menü

2007.05.21.     Hozzászólás 0

11. Békás Kerékpáros Teljesítménytúra

Kerékpáros Klubunk 2007. május 20-án 11. alkalommal rendezte BÉKÁS Kerékpáros Teljesítménytúráját. A teljesítménytúrát mint mindig három távra hirdettük meg, így minden kerékpáros a számára megfelelő távot tudott választani. A 30 kilométeres távot a kezdőknek, a családoknak illetve a 12 éven aluliaknak indítottuk, mivel ez az útvonal végig a dunaparti kerékpárúton halad.

A középső távon indulóknak egy heggyel és 63 kilométerrel kellett megküzdeniük, míg a harmadik táv az edzett és gyakorlott kerékpárosoknak találtuk ki a maga 104 kilométerével és több emelkedőjével, amelyből kettő 10 %-nál meredekebb.

Az útvonal mindhárom esetben a Pilisben és a Duna-kanyarban vezetett, így érintettük Csobánkát, Két-Bükkfa nyerget, Esztergomot, Visegrádot, Szentendrét és Budakalászt, ahol a Brico Store Áruház parkolójában a Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedési Osztályával közösen kerékpáros ügyességi pályát állítottunk fel és kresz-teszt lap kitöltésére volt lehetőség. A rajt és s cél helye mind három táv esetében, mint mindig most is a Békásmegyeri McDonald’s Étterem előtt volt. A kerékpározásra igazán alkalmas, kellemesen meleg, borongós, de szerencsére csapadékmentes időben a 30 kilométeres távon 74-en, a 60 kiloéteres távon 58-an, míg a 104 kilométeres távon 110-en indultak és több mint 40 indulónk vett részt az ügyességi pályán és a töltött ki kresz-teszt lapot.

A rendezvény természetese nem verseny volt, cél a táv teljesítése szintidőn belül az ellenőrző pontok érintésével, ahol üditővel illetve csokoládéval vártuk az túrázókat. A szintidőn belül teljesítők a célban kitűzőt, emléklapot, McDonald’s szendvicset és üdítőt kaptak.

A túra eredményei és fotói valamint a következő rendezvényeink és túráink kiírása a www.bvkk.hu lapon megtalálható.

A következő Teljesítménytúránk 2007. szeptember 23-án lesz, ahova ismét várunk mindenkit szeretettel.


Budapest, 2007. május 20.
    Szabó László
    ügyvezető elnök
    főrendező