Menü

2013.06.13.     Hozzászólás 0

www.touredezalakaros.hu

MERIDA Tour de Zalakaros nyereményözönnel, fürdő és kalandpark belépőkkel

Vasárnap (június 16.) zárul a kedvezményes előnevezés


2013. Június 23-án, vasárnap jön a MERIDA Tour de Zalakaros, a térség legjelentősebb kerékpáros eseménye, ahol az indulókat három távon, 118km-es MERIDA országúti maratonnal, 70km-es 7 Vezér Kalandpark teljesítménytúrával és 33km-es Karos-Spa családi túrával várják a Zalai-dombság meseszép tájain, utóbbi két táv a 14 éven aluliak számára ingyenes. A nevezések mellé idén is több ajándék jár, a rendezvény hétvégéjén a rajtszámmal látogatható a zalakarosi termálfürdő és a garabonci 7 Vezér történelmi kalandpark is. A rajtcsomag összértéke így többszörösen felülmúlja a nevezési díjat.

A rajtszámával egyben mindenki tombolasorsoláson is részt vesz, melynek fődíja egy 320.000 Ft értékű 2013-as Merida Road Ride 93-30 országúti kerékpár, emellett 8 db Karos-Spa wellness utalványt és további 50 bringás ajándékot sorsolnak a szervezők. Az internetes előnevezés (mely megkönnyíti a résztvevők és a szervezők dolgát is) elérhető a www.tourdezalakaros.hu oldalon és 2013. június 16-án éjfélkor zárul. Az előnevezők több ajándékhoz juthatnak, névre szóló rajtszámot kapnak és előkészített rajtcsomagjukat sokkal gyorsabban átvehetik a helyszíni nevezőknél.

 

A futamokról

A 118km-es táv idén már nem teljesítménytúraként, hanem maratonként kerül megrendezésre chipes időméréssel és kategóriánkénti díjazással. Az útvonal a tavalyi évhez képest kis mértékben változott, a mezőny Felsőrajk után a Pacsa-Dióskál- Egeresacsa útvonalon jön vissza Zalaszabarig az alpesi legelőket idéző tájakon. A hosszú táv indulói a rajtcsomagjukban egy Born energia zselét is találnak, a pálya során lévő 2 frissítő ponton pedig a hagyományos dolgokon túl Born izotóniás ital gondoskodik a megfelelő energia utánpótlásról. A maraton legnehezebb, egyben leglátványosabb része egyértelműen a börzöncei emelkedő lesz, ahol másfél kilométer hosszan és átlagban 12-15%-os meredeken kell felkapaszkodni. A szervezők egy különdíjjal is készülnek, a hegyihajránál elsőként áthaladó bringás elviheti 1 évre a „Cima Börzönce” vándorserleget és 1 éves VELO magazin előfizetést is nyer.

A Merida Tour de Zalakaros során 2013-ban új pálya és táv debütál. A 7Vezér Kalandpark teljesítménytúra 70 km-es útvonalon halad, mely érinti a hosszú táv első felét és a rövid táv teljes útvonalát is. A teljesítménytúra végig aszfaltozott utakon halad, így bármilyen kerékpárral teljesíthető, az útvonal során pedig három frissítő lesz, valamint szintén chipes időmérés az indulóknak.

A családok és kerékpáros túrázók számára kiváló lehetőség a formába lendüléshez a KAROS SPA Kis-Balaton bringa túra. A 33 km hosszú túra a zalakarosi főttéről indulva, kis forgalmú utakon és kijelölt kerékpárúton haladva kerüli meg a Kis -Balatont. A túra csúcspontja a Kányavári-sziget, ahol a második frissítő állomást is telepítik a szervezők, egyben hazánk egyik legszebb látványossága idilli fahídjával. A szigeten körbe egy ösvény is halad, így a fahídon átkelve körbekerékpározható a sziget is.

A szervezők azokra a gyerekekre is gondoltak, akiknek még túl hosszú lenne a három túra bármelyike, illetve a várakozó családtagok is eltölthetik az időt a rajt területen a BikeFun (gyerek versennyel. A nevezés itt ingyenes és a gyerkőcök Merida gyerekpólót és lufit, Northwave bringamosó szivacsot és BikeFun gyerek kulacsot is kapnak a rajtszám mellé.

83038-zalakaros3.jpg

 

Kedvezményes szállásajánlatok és ingyenes parkolás

A Tour de Zalakaros résztvevőit a város 12 különböző kategóriájú szállása várja kedvezményes ajánlatával. A szállások lefoglalhatóak a www.tourdezalakaros.hu honlapon keresztül. Kiemelt szállás partnerünk az idei évben is a 4 csillagos Karos-Spa, mely egy speciális csomagajánlattal készült. A 12.900 Ft-os ár már 1 éjszaka esetén is foglalható, tartalmazza a félpanziót, wellness használatot és ingyenes nevezést a családi túrára. Az eseményin indulóit rajt/cél terület közvetlen közelében nagyméretű, ingyenes parkoló is várja, de a parkolás egyéb Zalakaroson belül mindenütt ingyenes.

A MERIDA-Tour de Zalakaros hivatalos ásványvize 2013-ban a Primavera lesz, melyet az indulók szénsavmentes 0,5 l-es kiszerelésekben a célban és a frissítőállomásokon is megtalálnak.

 

Programterv

2013.06.22., Szombat:

- 12’00 – 20’00-ig: Rajtszám átvétel előnevezőknek és helyszíni nevezés a zalakarosi főtéren

- 16’00-17’00: Bikefun gyerek verseny a zalakarosi főtéren a Kerékpáros Centrum előtti parkolóban.

- 17’00- 18’30: Tour de Zalakaros Warm-up ride. Másfél órás közös tekerés Buruczki Szilárrdal a Kis-Balaton körül és a hosszú táv városi körpályájának megtekintése. Indulás a zalakarosi főtérről a Kerékpáros Centrum elől.

2013.06.23., Vasárnap:

- 07’00 – 09’45-ig: Rajtszám átvétel előnevezőknek és helyszíni nevezés a zalakarosi főtéren

- 09’30: Merida országúti maraton (118 km) rajthoz sorakozás

- 09’55 -10’00 : Köszöntő beszédek

- 10’00 : Merida országúti maraton (118 km) rajtja

- 10’05: 7 Vezér Kalandpark teljesítménytúra (70 km) rajthoz sorakozás

- 10’15 : 7 Vezér Kalandpark teljesítménytúra (70 km) rajtja

- 10’20: Karos-Spa Kis-Balaton családi bringatúra (33 km) rajthoz sorakozás

- 10’30 : Karos-Spa Kis-Balaton családi bringatúra (33 km) rajtja

- 11’00-12’00: BikeFun gyerek verseny a zalakarosi főtéren a Kerékpáros Centrum előtti parkolóban.

- 11’30-tól: Karos-Spa Kis-Balaton családi bringatúra első célba érkezése

- 12’30-tól: 7 Vezér Kalandpark teljesítménytúra első célba érkezése

- 13’15-től: Merida országúti maraton első célba érkezése

- 15’45: Hosszú és közép táv eredményhirdetése

- 16’00: Tombola sorsolás

- 16’30: Esemény zárása

További információ, előnevezés, szállás foglalás: www.tourdezalakaros.hu

Az esemény facebook oldala: www.facebook.com/TourDeZalakaros

Ajánló