Virtuális Kéktúra Klub

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/08/06
Útjára indult a Kéktúrázók új honlapja. A honlap tulajdonképpen a Kéktúrát teljesítők önkéntes névsorát tartalmazza, amelyre egyszerű regisztráció útján lehet belépni.
Hirdetés

A regisztrációhoz a nevet és a teljesítés számát kell megadni, amit a rendszer leellenőriz, majd ezek után az adminisztrációs felületen lehet felvinni az adatokat. A honlap a www.turatop.hu címen érhető el.

Egyenlőre csak az Országos Kéktúra teljesítőinek áll rendelkezésére a szolgáltatás, a későbbiek folyamán azonban A Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra teljesítői is regisztrálhatnak. A regisztrált felhasználók részére külön fórum is működik.

Országos Kéktúra történet

A hazánkat átszelő "Kék" turistaút bejárását a Budapesti Lokomotív Sportegyesület természetjáró szakosztálya hirdette meg az 1952. évben.
 
A Vasutas Szakszervezet természetjáró szakbizottsága ezt 1953-ban országos méretűvé tette és kiadta a teljes útvonalat térképvázlat formájában is tartalmazó első füzetet.
 
 Az Országos Kéktúra további szervezését és irányítását – a nagy érdeklődésre való tekintettel – 1961-ben vette át a Magyar Természetbarát Szövetség, s így már valamenyi természetjáró szervezet által, sőt egyénileg is teljesíthető túramozgalom lett.
 
Az EWV (Európai Gyalogtúra Szövetség) döntése nyomán az Országos Kéktúrát bekapcsolták az Európai Hosszútávú Vándorutak hálózatába. Ennek következtében először Kőszeg - Budapest, majd 1995-től az OKT Kőszeg - Sátoraljaújhely közötti szakasza az E4 vándorút része lett.

Hirdetés
Hirdetés