Abszurd magasságok- A legnagyobb baklövések filmvásznon

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2005/05/03
Ha Hollywood a hegyekbe viszi a forgatást, mindig furcsa dolgok történnek: Hegymászók lógnak le helikopterekről, nitroglycerinnel a hátukon, Sylvester Stalonne szögbelővel helyez biztosító csapszegeket (bolt) a gránitfalba stb... Ez mind nagyon jó a nézők elkápráztatásához, de egy profi hegymászó csak a fejét csóválná.
Hirdetés

Az alábbiakban 3 óriási képtelenséget mutatunk be:
Vertical Limit (Jég és Föld Között): Chris O’Donell a főszereplő, a K2 csúcsán, egy hatalmas szakadékon szökell át, és odatapasztja magát a távoli sziklafalra a jégcsákányai segítségével. - Igazából valószínűleg kiszakadtak volna a vállai a helyükről, ami miatt legalább érdemes lett volna a filmet megnézni.
Mission Impossible 2: Tom Cruise , a feszülethez hasonló pózokban, szabadon, biztosítás nélkül mászik fel egy kiálló sziklatömbön. - Cruise valójában megcsinálta a mászást, csakhogy egy kábel tartotta a hátsóját a falhoz, amit utólag kiretusáltak.
Cliffhanger (Függő Játszma): Egy szakadékon történő átkelésnél, a női főszereplő beülőjének fémcsatja széttörik és ő a mélybe zuhan. - Szegényke! Biztosan túl sokat járt a sarki henteshez kolbászt reggelizni! Azok a beülők mindössze másfél tonna súlyra vannak hitelesítve!