Szarvasűzők a Bükkben

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/04/16
Huszadik alkalommal rajtolt a gigantikus egyetemi váltóverseny...
Hirdetés

 

A Bosch Szarvasűző elnevezésű, idén már huszadik alkalommal megrendezésre kerülő futóversenyen minden év áprilisában közel 1500 felsőoktatási intézményben tanuló fiatal vesz részt. A húsz évvel ezelőtt jókedvű, diák-erőpróbaként induló és az egyetemek, főiskolák közötti kapcsolat ápolását célzó váltófutás mára komoly rangot vívott ki magának. A magyar felsőoktatási sportélet páratlan, töretlen népszerűségnek örvendő tömegsportversenyét mára a Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton előversenyeként tartják számon.

 

80653-bosch_futas__12.jpg
80653-bosch_futas__12.jpg

 

Minden, sport iránt érdeklődő hallgató tudja, hogy nincs tanév „Szarvasűzők” nélkül. Idén huszadik alkalommal, 1500 diák, 75 kilométeren keresztül űzte Bonifácot, a legendás szarvas-tüneményt a Bükki Nemzeti Parkon át. A verseny 5 részből, azon belül pedig összesen 12 szakaszból állt. A várva várt országos egyetemi-főiskolai váltófutóversenyt ez alkalommal is a Miskolci Egyetem Diáksportköre rendezte, s a szervezők a lelkes kezdőkre és a profi haladókra egyaránt gondoltak. A 75 km-es távot különböző nehézségű szakaszokra osztották, így mindenki találhatott felkészültségének megfelelő szakaszt. A célba érkezett versenyzők elmondása szerint a legnehezebb hegymenetben, a Szalajka-völgy közel 6 kilométeres útjain a gyönyörű környezet, a tiszta friss levegő és természet tavaszi ébredése tartotta bennük a lelket.

 

A mezőny az egri Dobó térről rajtolt, ahol a helyi csapatok már hagyományossá vált szarvas-jelmezes akcióját követően Kucsera Gábor olimpiai bajnokunk szakszerű útmutatásai alapján melegített be mindenki az egész napos szarvasűzésre.

 

80653-bosch_futas__171.JPG
80653-bosch_futas__171.JPG

 

Thomas E. Beyer, a Bosch csoport magyarországi vezetője, akinek mindig van a bőröndjében egy pár futócipő, kérdésünkre elmondta: „Ami a futást illeti, én magam is lelkes híve vagyok, s ha tehetem, leggyakrabban a környéken lévő mezőkön és erdőkben szoktam edzeni. Ez még hatékonyabbá teszi a futás mentális élményét, hiszen a természetben máshogy múlik az idő, a környezet lenyugtat és inspirál egyszerre.”

Bár az ügyvezető mottója a jól ismert „Nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel”, kedveli a futóversenyek hangulatát, hiszen véleménye szerint ilyenkor egészen más élmény kerül előtérbe; inkább a közösség, az együttlét élménye keveredik a sportélménnyel, a teljesítés öröme mellett. Ezért aztán az igazi kedvence a váltófutás.

Köztudott, hogy a Bosch csoport kiemelt figyelmet szentel a felsőoktatásban hallgató diákok támogatására, aktív részt vállal kreatív és előremutató céljaik megvalósításában. Különösen nagy öröm számomra, hogy e hosszú és tekintélyes múlttal rendelkező esemény névadói lehetünk.”- tette hozzá Thomas E. Beyer.

 

80653-bosch_futas__27.jpg
80653-bosch_futas__27.jpg

 

A Szilvásváradot és Lillafüredet is érintő futók a miskolci egyetemi sportpályára érkeztek, ahol tűznyelők, akrobatikus tánc mutatványosok és DJ programok kavalkádja fogadta őket. Bonifác, a híres szarvas ezúttal is eliszkolt, így nagy valószínűséggel jövőre is együtt űzik majd a diákok.

Hirdetés
Hirdetés