Menü

2008.11.26.     Hozzászólás 0

www.multinavigator.hu

Sportolj télen is, ha van benned elég CRAFT

Most, hogy leesett az első hó és a tél megmutatta „igazi arcát”, mit ajánlhatnánk nektek mást, mint egy kis meleget és izzadság elvezetését a testetekről. Nem radiátorról, vagy ruha alatti ereszcsatornáról van szó, hanem a svéd CRAFT által gyártott és az aktív sportolók között oly nagy sikernek örvendő technikai alsóöltözetről.

Miért jó, ha ilyet hordunk a felső réteg (shell layer) alatt?

A téli, hideg, nedves időben történő sportolás esetén nem elég, ha felveszünk egy vízhatlan anorákot és aláveszünk egy gyapjú vagy pamut, esetleg kevert anyagú, vagy műszálas meleg pulóvert! Az is nagyon fontos, hogy mi segíti a testet állandó hőmérsékleten tartani a külső melegítő rétegek alatt! A „melegítő réteg” (mid layer) alá érdemes olyan technikai anyagból készült alsóöltözetet húzni, ami testhezálló, elasztikus anyagból készül és jó izzadtság elvezető képességű. Ez utóbbi tulajdonság talán a legfontosabb, hisz ennek a rétegnek nem az a fő feladata, hogy melegítsen, hanem hogy a téli edzés közben a testeden összegyűlt izzadtságot elvezesse a bőr felszínéről, hogy a megjelenő izzadság ne legyen képes hirtelen és drasztikusan lehűteni a testet. Teszi mindezt azért, hogy sportolás közben ne nedvesedjen át a ruházatod, megakadályozva ezzel a tested kihűlését.

 

Hogyan történik mindez?

Az aláöltözet nem más, mint egy vékony, általában testhez simuló, valamilyen technikai / szintetikus anyagból készült öltözetréteg. Használata során megfigyelhető, hogy a test által kibocsátott izzadtságot, mikro „pórusain” keresztül azonnal felszívja a testről annak felszínére, ahonnan már azonnal tovapárolog. Ez azért nagyon fontos, mert a nedvesség nem közvetlenül a bőrödről párolog el, így a száradással járó hőelvonás nem a bőrödön megy végbe, hanem a ruha felszínén, ezért a komfortérzetet nyújtó meleg bent marad a ruhád alatt. Ezek a technikai öltözetek megvédenek a kihűléstől, megfázástól és az abból fakadó, súlyosabb következményekkel járó tüdő- és mellhártyagyulladástól.

 

Az alábbiakban, engedjétek meg, hogy kiemeljek két nagyszerű modellt a CRAFT-ok közül.

Az első, legyen a Craft Pro Zero WS Crew Neck

 

Craft Pro Zero WS Crew neck

 

A Craft Pro Zero WS Crew Neck, egy emelt csónak-nyakkivágású, hosszú ujjú technikai felső. A legjobb nedvesség elvezető képességű aláöltözet a Craft-tól. A mellkas részre integrált WindProtect réteg minden esetben megvéd a beáramló hideg széltől, így erősítve a nedvesség elvezetés nyújtotta kényelemérzetet. Ajánljuk bármely téli sporthoz, legyen az síelés, snowboardozás, szánkózás. Ezen kívül kiváló választás a hideg, téli edzésekhez, mint például futáshoz és hegyikerékpározáshoz.

Másodikként ajánlom figyelmetekbe a Craft Pro Zero Zip Mock felsőt.

 

Craft Pro Zero Zip Mock

 

Ez a modell mellközépig érő zipzárral van ellátva, hogy egyszerűen "szellőztethess". A hosszított derékrész megvédi a vesédet a befurakodó hidegtől. A száraz és kényelmes téli edzésről, az alsóöltözet szuper izzadtság elvezető képessége gondoskodik. Sportolás közben soha nem hagy cserben! Szárazon tart, ezáltal a kényelmes hőérzeted megmarad. Remek választás síeléshez, futáshoz, vagy akár téli túrázáshoz egyaránt.

 

Ha nem tudsz dönteni, látogass el üzletünkbe, vagy nézz körül webáruházunkban, ahol további CRAFT aláöltözetek várnak rád.

Olvass többet a témáról: craft, tél, sport