Sivatagi Vihar...

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2005/04/26
...avagy 10 nap a Szaharában víz nélkül 1994 Áprilisában, Mauro Prosperi a 39 éves Szicíliai rendőr, benevezett a Szaharában megrendezésre kerülő, Marathon des Sables nevű, 7 napig tartó, 232 km-s szuper maratoni versenyre. A hetedik helyen haladt, amikor egy váratlan homokvihar került a versenyzők útjába.
Hirdetés

A homok ellen betakarta arcát egy törölközővel, és úgy próbálta az irányt tartani, addig míg a szél megállásra nem kényszeríttette Elrejtőzött egy kis bokor alatt, és ott várta meg, míg a rossz idő tovább vonul. Mire kitisztult az ég, a versenypályának nyoma sem volt. A tűző nap alatt, eltévedve, mindössze néhány korty vize maradt. Három nap múlva egy kis muzulmán kegyhelybe botlott, ahová kiakasztotta az olasz zászlaját. A szomjhalál szélén, megfogott két denevért, kicsavarta a nyakukat és a vérükkel oltotta szomját.
Mivel úgy ítélte meg, hogy nem bírja túl sokáig, egy darab faszénnel hátrahagyott pár sort felesége számára, és felvágta az ereit. Csakhogy a vére annyira besűrűsödött addigra, hogy már csak épphogy folydogált, így nem sikerült az öngyilkosság. Végleg elkeseredve, elindult a sivatagon át, a hegyek felé, melyek kb. 30 km-re voltak. 5 nap múlva Tuareg nomádok találtak rá akik elvitték a legközelebbi faluba. Algériában kötött ki, 200 km-re a verseny kijelölt útvonalától, 15 kg-t fogyott, és súlyoson károsodott a mája. Azóta hatszor teljesítette ugyanezt a versenyt.