Maraton a szavannán!

Ismeretlen szerző
Ismeretlen szerző
2005/05/10
"A versenyt a jól képzett, fegyveres őrökön kívül, repülőgéppel és helikopterrel kísérik, nehogy a résztvevők túl közeli kapcsolatba kerüljenek valamelyik 4 lábú lakóval." Ez a Safaricom Maraton.
Hirdetés

Unja már a helyi maratonokat? Egy kis változatosságra vágyik? Esetleg kombinálná a futást egy kis szafarival? Nem gond, csak induljon el a Július 2.-án Kenyában megrendezendő 4. Safaricom Maratoni és félmaratoni versenyen!

A rendezvényt 1999-ben hozta létre a Tusk Trust, egy Londoni székhelyű alapítvány. A verseny-melynek útvonala az 55.000 hold területű Lewa Park földútjain folyik-, az egyetlen futóesemény melyet egy vadrezervátumban tartanak. A helyszín egyébként lélegzetelállító, délre a Kenya hegy húzódik, míg északra a Lolokwe hegy és a Samburu Nemzeti Park.
A Lewa park mintegy 60 db orrszarvúnak, elefántoknak, zsiráfoknak, zebráknak, és habár ritkán észlelik őket, gepárdoknak, oroszlánoknak és leopárdoknak szolgál otthonul.
A versenyt a jól képzett, fegyveres őrökön kívül, repülőgéppel és helikopterrel kísérik, nehogy a résztvevők túl közeli kapcsolatba kerüljenek valamelyik 4 lábú lakóval.
5 km-ként elsősegély állomások, 2 és fél kilométerenként frissítő állomások állnak rendelkezésre. A helyi Samburu és Masaii törzsbeliek nemcsak futva kísérik a versenyzőket, de üdvözlésképpen egy sütögetéssel egybekötött folklór műsorral fogadják őket.
Minden érdekeltnek alaposan mélyen be kell nyúlnia a zsebébe, hiszen a bizonyára költséges részvételi díjon felül, még egy kötelező jellegű jótékonysági bálon is részt kell venni, de minden bizonnyal megéri. És akinek nem elég a maraton, az a verseny után megmászhatja a Kenya hegyet vagy szafarizhat a Masaii Maraban.
Részletek a www.marathontour.com oldalon.

Hirdetés
Hirdetés