Menü

2011.08.03.     Hozzászólás 0

Két hónap múlva rajtol a 26. SPAR Budapest Maraton® és Futófesztivál mezőnye

A versenyen nyolc különböző számban állhatnak rajthoz a futás kedvelői.

Október 2-án kerül sor az ország legnagyobb futóeseményére, a 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton® és Futófesztiválra. A versenyen nyolc különböző számban állhatnak rajthoz a futás kedvelői.

A leghosszabb táv a 42 kilométeres maraton, amit az egyéni indulók mellett ötfős ekiden váltók, illetve három főből álló staféták teljesíthetnek. A 30 kilométeres távon egyéni indulók állhatnak rajthoz. Az esemény rövidebb távjai közül 7 kilométeres minimaraton, 3,5 kilométeres maratonka, illetve ugyanilyen hosszúságú gyaloglás, valamint 600 méteres családi futás választható.

A SPAR Budapest Maraton® egyre kedveltebb a külföldi futók körében: tavaly valamennyi kontinensről 52 országából érkeztek résztvevők. Ebben az évben idáig mintegy kétszer annyi nevezés futott be külföldről, mint a korábbi esztendők azonos időszakában. A legaktívabbak a britek, franciák és az olaszok.

Az ország legnagyobb futóeseményén számos jótékonysági akcióra kerül sor. A szervező Budapest Sportirodával együttműködve a Magyar Vöröskereszt véradást és ruhagyűjtést szervez. A SPAR Budapest Maraton® résztvevői fogyatékkal élő és látássérült futókat, állami gondozásban élő, illetve daganatos betegséggel küzdő gyerekeket támogathatnak adományukkal. Az október 2-i budapesti maratonon több sport- és szabadidős program, alapítványok, civil szervezetek és kiállítók várják az érdeklődőket.

Részletek, nevezés: Klikk ide!

Olvass többet a témáról: futóverseny

Ajánló