Menü

2007.04.16.     Hozzászólás 0

Jegyet váltottunk a 6É-re

Egy hónappal ezelőtt csak írtunk róla, ez alkalommal magunk is jegyet váltottunk a 6É járatra, ami minden hónap második péntekén, az utolsó 6-os villamos kigördülése után, éjfél körül indul útjára. A tökéletesen környezetkímélő járművet emberi erő hajtja, legutóbb 20 futó és egy kerékpáros alkotta a járatot.


Szenvedély, elhivatottság, sportszeretet és egy kevés lököttség. Ez motivál számos sportbarátot és motivált ezúttal minket is, hogy éjfél után nem sokkal nekivágjunk láthatósági mellényben a Móricz Zsigmond körtértől a Moszkva térig tartó útnak.

Ha már villamosként haladtunk, úgy is viselkedtünk, mint egy villamos. A megállók nevét hangosan és érthetően "hangosbemondóztuk", betartottuk a villamospályán közlekedő járművekre érvényes KRESZ-szabályokat és felvettük azokat, akik a körúti éjszakán úgy gondolták, jegyet váltanak néhány megállóra. Persze aki csatlakozni kíván, maga is részesévé válik a gépezetnek, így a jól ismert Kőkorszaki-szaki világából ismert módon, Neki is bele kellett adnia apait-anyait.

Kíváncsi voltam a járat megítélésére, arra, hogy egy enyhe tavaszi péntek éjjelen, a körúton lévő - legnagyobb valószínűséggel - mulatozó közönség miként reagál a nem mindennapi látványra. Kellemes csalódásként, valamennyien kedvesen üdvözölték a járatot, tapssal, kurjongatással és füttyszóval buzdították a résztvevőket.

A csapatban különböző fizikumú futók vettek részt. Egyesek a kellemes tempó mellett az élet nagy dolgairól diskuráltak, mások hősként, a számukra komoly kihívást jelentő távot (8,6 km) győzték le sikerrel és büszkén. Emellett mindvégig együtt, összetartóan és egymásra odafigyelve róttuk a megállókat.

A Moszkva térre érve aztán meggratuláltuk egymást és saját magunkat, majd jóleső érzéssel és egy újabb nem-mindennapi élménnyel gazdagabban köszöntünk el egymástól.

A járat legközelebb május 11-én (természetesen pénteken) gördül ki a körtéri végállomásról.

- Mozgásvilág.hu -

Olvass többet a témáról: éjszakai futás, 6é futás