Menü

2009.09.09.     Hozzászólás 0

Életfa Terepfesztivál - Sportos hétvége!

Az előttünk álló hétvégén terepduatlon, és terepfutó versenyt rendeznek Piliscsabán, amely ötvözi a duatlon, a terepsportok, és a kalandtúrák szépségeit és nehézségeit. Csodálatos környezet, színvonalas családi programok, gyerekversenyek. Vonz a kihívás? Akkor tedd próbára magad Te is!


A piliscsabai Pázmány Péter Katolikus Egyetem ad otthont szeptember 19-20-án az X2S- Életfa terepfesztiválnak. A terepduatlon, és terepfutó verseny ötvözi a duatlon, a terepsportok, és a kalandtúrák szépségeit és nehézségeit. A rendezvény nyitott lesz profiknak, és lelkes, kihívásokat kereső lelkes amatőröknek egyaránt. Így mindenki kipróbálhatja hol kezdődnek képessége határait, egy jól szervezett, profi verseny keretein belül. És amíg a Te versenyzel egyéniben, vagy egy jó barátoddal váltóban,  a családod is biztosan jól fog szórakozni, hiszen rengeteg színvonalas program közül válogathatnak.

Ha a versenyzésre még nem vagy felkészülve, de eltöltenél egy sportos napot a természet közelségében akkor gyere el, és mozdulj velünk!
A rendezvény egyébként Országos Bajnokság, Egyetemi és Főiskolás Bajnokság, valamint Pénzdíjas nemzetközi verseny lesz egyben.


A következő versenyszámokból válogathatnak a résztvevők:
-X2S- egyéni váltó;
-Féltáv- egyéni, váltó;
 -Gyerekverseny- egyéni;
-Csapatépítő váltók: X2S távon 3-6 fős csapatok.


Pálya információ:

A pályák tervezése során a biztonságos versenyzés volt az egyik fő szempont, ezért nehezek, de nem veszélyesek!
Pályabejárás előtti megbeszélés


MTB pálya ("enduró)
7,8 km, 467 m szint


A pálya első 2 km-re megegyezik az elöző versenyek pályájával, majd egy hosszú technikás lejtő és emelkedő kombinációval éri el a MOL út tetejét (csodás panoráma!), ahonnan erdei csiki-csukis pálya, egy szép izgalmas lejtő és pár száz méter mély homok vezet a vasúti aluljáróhoz, ahol idén is gyalogosan kell átkelni! A versenyközpontig Piliscsaba utcáin (többnyire földutak!) vezet a pálya.


Futó pálya ("sport")
5,5 km, 200 m szint


Az egyetem területén indul és az első 1 km nem is okoz nehézséget: változatos terepen gyors pálya. Az erdőben elkezdődik az akadály futás: gyors váltások, kanyarok, majd egy hosszú, nehéz és technikás emelkedő. A hegytetőről egy nagyon szép, de figyelmet ígénylő kanyargós lejtő visz le a lőtérhez, ahonnan a MOL útig laza terepen lehet eljutni. A MOL ösvény rossz időben nehezen járható, itt lesz egy meredek emelkedő és egy lejtő.
Az egyetem területén vissza a versenyközpontba.


Kedvcsináló a pályához:


Piliscsaba pályabejárás from phu on Vimeo.


Programok:

Kattints a képre a nagyításért!
Olvass többet a témáról: futás, kerékpár, szerviz, duatlon, hegyikerékpár, terepduatlon, terepfutás, verseny, x2s