Menü

2007.03.12.     Hozzászólás 0

6É futás

Éjfél előtt két perccel megszólal az ajtók becsukódását jelző sípolás-kerregés, a kétszárnyú harmnikaajtók bezáródnak és elindul aznapi utolsó útjára - ilyenkor már csak a Balha Lujza térig - a sárga 6os villamos. Aki lekéste szidkozódhat, várhat az éjszakai járatra, vagy ha van kedve, láthatósági mellényben, 6É matricával a hátán, futva is nekivághat az útnak... mint ahogy minden hónap második péntekén egy maroknyi csapat is teszi.


Persze nem azért csinálják, mert rendszerint lekésik a menetrendszerint közlekedő járatot, sokkal inkább a hétköznapok rendszerességét szeretnék megtörni egy jókedvű, a maguk és az utcán tartózkodók számára egyaránt derűs élményeket okozó "örömfutással".

A recept igen egyszerű, éjfél magasságában összegyűlnek a Móricz Zsigmond körtéri végállomáson, magukra húzzák a láthatósági mellényt és lazán, 6:30-as kilóméterátlaggal követik a sínpár nyomvonalát végig a Petőfi-hídon, a körút teljes hosszán, át a Margit-hídon és egészen el a Moszkva téri végállomásig. 8,6 km, szűk egy óra jókedvű futás.

Ez nem az a futás, ahova nevezni kell, ahol rajtszámot húzunk és befutócsomagot kapunk. Ide az jöhet, aki szereti a sportot a jókedvvel összekötni, időnként valami rendhagyót csinálni és érezni, hogy mások is gondolkoznak hozzá hasonlóan.

- Mozgásvilág.hu -

Olvass többet a témáról: éjszakai futás, 6é futás