Menü

2009.09.13.     Hozzászólás 0

www.futanet.hu

14. K&H olimpiai éjszakai futás- Búcsú a nyártól

Háromezer-ötszázan gyűltek össze a budapesti Roosevelt téren, a Lánchíd szomszédságában, hogy futva búcsúztassák az idei nyarat, a 14. K&H olimpia éjszakai futás keretében. A résztvevőkre 6,5 kilométer teljesítése várt, a rajt előtt különböző programok szórakoztatták a gyülekező futókat.


A népes mezőnyt egy csodálatos tűzijáték is szórakoztatta, melynek durranásai is a nyarat búcsúztatták. Ezután, 21 órakor következett a rajt: Szabó István, a Főpolgármesteri Hivatal Sportügyosztály osztályvezetője és Pulai Imre olimpiai bajnok kenus közösen húzták meg a startpisztoly ravaszát, és indították útjára a futók tömegét – több mint 5 perc telt el, míg minden futó áthaladt a startkapun a kellemes, 23 fokos budapesti éjszakában.


A rajtszínpadról olyan olimpikonok buzdították a mezőnyt, mint Sidi Péter sportlövő, Hadfi Dániel cselgáncsozó, és Baczkó Bernadett judos, aki maga is beállt a futók közé, hogy teljesítse a távot. A K&H olimpiai éjszakai futáson indulók a kivilágított Lánchídon keresztül az Alagútba érkeztek, majd megkerülték a Budai Várat, visszatértek Pestre, majd a rakparton futva, a Parlamentnél visszafordulva értek célba a Roosevelt téren – futás közben tehát csodálatos látványban volt részük.

A 6,5 kilométeres távot a leggyorsabbak alig 20 percen belül abszolválták. A férfiaknál Kedves Roland szakította át elsőként a Varga Gabriella vívó, és Varga Dániel vízilabdázó által tartott célszalagot. őt Honti Attila követte a célban, harmadikként Józsa Gábor futott be.  A hölgyek versenyében Tóth Lívia győzött Szederkényi-Takács Andrea előtt, a dobogó legalsó fokára pedig Molnár Barbara állhatott fel.

A mezőny tagjai ezután folyamatosan érkeztek a célba, közöttük gyerekek, családok, tűzoltók teljes menetfelszerelésben, Korányi Balázs, a 800 méteres síkfutás országos csúcstartója pedig ikerfiait babakocsiban tolva futott be.
A 14. K&H olimpiai éjszakai futás résztvevői méltóan, sportolva búcsúztatták a nyarat. A BSI következő futóeseményei is a K&H olimpiai sorozatába tartoznak, a K&H olimpiai futónapok Szegeden és Kaposváron kerülnek megrendezésre szeptember 19-én és 20-án.

Eredmények

6,5 km

Férfiak

1.    Kedves Roland (Mezőtúr) 19:26
2.    Honti Attila (UTE) 19:29
3.    Józsa Gábor 20:04
4.    Kustos Szabolcs (Vasas-Humansoft) 20:16
5.    Rajnai Tamás 20:48
6.    Khoor Bence 20:55

Nők

1.    Tóth Lívia (Vedac) 20:56
2.    Szederkényi-Takács Andrea (Vasas-Humansoft) 21:34
3.    Molnár Barbara (MAC Népstadion) 21:49
4.    Fuchs Renáta (FTC) 23:16
5.    Fuchs Dóra (FTC) 24:34
6.    Góg Anikó (Uniqa) 24:45
Olvass többet a témáról: síkfutás