Menü

2008.02.01.     Hozzászólás 0

Az infraszauna jótékony hatásai

Az év eleji téli időszakba könnyen bele lehet fáradni. Vágyjuk a meleget, a napsütést, ami feltöltődés adna. Ha nem tehetjük meg, hogy délre utazzunk ebben az időszakban, menjünk el egy mesterséges nyári érzésre, infraszaunába. Az illúzión túl még egészséges is.

Az infraszauna speciális tulajdonsága révén - a ma ismert módszerek közül egyedülálló módon - idézi elő az egész szervezetre kiterjedő lázhatást.

Az infraszauna működési elve: a láthatatlan hasznos fény tartományában 2-25 mikrométer hullámhosszúságú infravörös sugarakat bocsát ki. Fontos jellemzője, hogy a hőforrás nem a saját melegét közvetíti (ezt egy különleges hőálló szövet is gátolja), hanem a sugarak 4cm mélyen, a bőr alatt alakulnak át hőenergiává és a véráram útján egyenletesen eloszlik az egész testben.

A szépségápolásban évek óta használt infraszaunák a bőr megfiatalítását, súlycsökkenést és a cellulitisz (hétköznapi nevén: narancsbőr) megszüntetését segítik elő.

Különösen hatékony a betegségek megelőzésében, kezelésében. Vérkeringést serkentő hatása révén értágító hatású, alkalmas keringési-, bőr- és egyéb betegségek kezelésére, veseműködési zavarok csökkentésére és fájdalomcsillapításra.

Fontos, hogy a fenti tünetek kezelésében feltétlenül kérje ki orvosa tanácsát!

A hagyományos szaunához képest lényegi különbség a kedvezőbb, alacsonyabb hőmérséklet és a kellemesebb hatást kiváltó "belülről-kifelé haladó" melegítés. Háromszor nagyobb izzadást, ezáltal hatékonyabb méregtelenítő hatást fejt ki, 2,5-szer rövidebb idő alatt érhetünk el azonos kalória-felhasználást és a betegségek megelőzésében is hatékonyabb.


Ajánlott kezelések száma: 10 - 20 alkalom, legalább heti rendszerességgel.

- Fogyókúra, narancsbőr esetén legalább hetente két kezelés ajánlott, de a legjobb eredmény elérése érdekében érdemes akár minden nap ismételni.

- Allergiás tünetek csökkentése érdekében 3 – 4 naponta javasolt a kezeléseket megismételni.

- Reuma, ízületi panaszok enyhítésére heti 1 – 2 alkalom javasolt, de a kúra megkezdése előtt kérjük, mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával.

- Közérzet javítása céljából elegendő heti 1 – 2 kezelés.