Hirdetés

Hirdetés

Menü

Budapesti kerékpárút térkép

Jelmagyarázat
 
Kerékpárút - teljesen különálló, vagy a gyalogosjárdától jól megkülönböztetett kerékpárút.
Gyalog- és kerékpárút - járdán, a gyalogúton haladó, vagy kevésbé megkülönböztetett kerékpárút.
Kerékpársáv - kerékpársáv / kerékpáros nyom / közös használatú buszsáv
Javasolt útvonal - javasolt útvonal utcákon, utakon
Két irányú egyirányú utcák 
- kerékpárral két irányból is használható egyirányú közút.

Kattints! A térképen valamennyi útvonalról és pontról bővebb információkat kapsz, ha ráklikkelsz.

Töltsd le 3D-ben! A térkép letölthető a Google Earth, vagy egyéb gps alkalmazásokhoz, így akár 3D-ben is lecsekkolhatod a bringautakat: Klikk ide!

A térképpel kapcsolatos észrevételeket, az útvonalakkal kapcsolatos személyes tapasztalatokat a bringautak@mozgasvilag.hu e-mail címre várjuk. A beérkezett infók alapján kiegészítjük a leírásokat.


Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • SiMoon 2016.08.22.   14:38

  SiMoon
 • Porker 2016.08.12.   10:17

  Porker

  Sziasztok! Most találtam erre a térképre. Néhány megjegyzés a környezetembe lévő utakról: - XV. Eötvös utca : ajánlott kerékpáros útvonal, de szűk az útfelület; a buszok gyakran akkor is elmennek melletted (30 centire) ha szembe másik jármű jön. Helyette főútvonalként ajánlott a Pázmány Péter utca amely a Wysocki és Szerencs utca között kifejezetten széles. Viszont a Pázmány a Bácska és a Fő út között botrányos minőségű útburkolattal bír. - XV Árvavár utca Széles, viszonylag nyugodt forgalmú utca; burkolata javításokkal tűzdelt, de elfogadható - XV Őrjárat utca Kis forgalmú, de rossz minőségű útfelület - Wesselényi utca: a meglévő infot kiegészíteném azzal, hogy jó minőségű felülete van Folyt. köv.

  válasz erre...

 • SiMoon 2016.05.27.   09:00

  SiMoon

  Szuper, köszönöm, azt hiszem, most már helyesen van jelölve. Az adott részen mondjuk elég sok az olyan út, ahol vitatható, hogy gyalogosoktól jól el van-e különítve, de a funkciót tekintve talán mindegy is.

  válasz erre...

 • pokolg 2016.05.26.   16:30

  pokolg

  Wow, ezek szerint nem írtam hiába! :) Ha mész az Ady Endrétől északra, a MOL kúttal szemben jobbra leválik egy gyalogútnak jelölt valami, na az a kerékpárút. Aztán átmegy a Corvin úton, és a Weiss Manfréd keleti oldalán megy északnak. Pontosítok: Az Ady Endre és a Szent Imre tér között van még kerékpárút és kerékpársáv is párhuzamosan. Aztán onnan 90%-ban kerékpársáv a Görgey Artúr tér déli határáig, ahonnan kerékpáros nyom van a már helyesen jelölt keleti irányú bekötésig. A Völgy utcától délre meg különálló kerékpárút van.

  válasz erre...

 • SiMoon 2016.05.26.   14:33

  SiMoon

  Köszi, nem kis fejlesztés történt ezen a részen.

  válasz erre...

 • SiMoon 2016.05.26.   14:24

  SiMoon

  Szia, igaz, hogy arra kényelmes, gyors és biztonságos is kerékpáros szemmel, viszont hivatalosan az csak gyalogos átjáró, ahol tolva lehetne csak áthaladni. Így aztán nem is javasolhatjuk mi sem.

  válasz erre...

 • SiMoon 2016.05.26.   14:22

  SiMoon

  Szia, köszönöm a segítséget. Egész pontosan nyom, vagy sáv van, mert máshogy jelöljük a kettőt. Illetve az Ady Endrétől tart még a kerékpárút a Kossuthhal párhuzamosan?

  válasz erre...

 • Bodycheck 2016.05.25.   13:57

  Bodycheck

  XIII Teve utca Gomb utca - Az út jó minőségű viacolor burkolatú, bár viszonylag szűk, ugyanakkor az új építésű társasház gondnoka előszeretettel pakolja ki rá a kukákat. Így szinte közlekedhetetlenné válik, olykor a Demszky karók és a kukák között épp hogy el lehet férni...

  válasz erre...

 • Taybore 2016.05.24.   08:49

  Taybore

  III. kerület Aranyvölgyi út (most felújítva átadott) mellett kiépített kerékpárutat is építettek. Kép róla: https://drive.google.com/open?id=0B70peognvqQTbEJZLW9YVHNfSFE

  válasz erre...

 • pihentagy 2016.05.23.   09:46

  pihentagy

  Sziasztok! A Bulcsú utca (XIII. ker.) - Bajza utca (VI. ker.) között az alagút is lehetne javasolt út bringával (aluljáró). Szerintem jobb, mint feltekerni a Ferdinánd hídra...

  válasz erre...